torsdag 25 oktober 2012

En kvinna i sina bästa år


Jag har några nya goda vänner - mycket intressanta och äkta - fler än jag hade i Köping, där jag arbetade och bodde i över 20 år. Kan det bero på att jag har mognat och att jag möter andra mogna kvinnor? Kvinnor som tar vara på vardagens guldkorn, som delar med sig av sin humor och sitt allvar? Vi är några som tycker att vi äntligen blivit som det var tänkt att vi skulle vara innan det blev som det blev. Alltför många åsikter om vår person, alltför mycket kritik från närstående hade naggat vår självkänsla. Numera är vi många som struntar i vad andra tycker eller säger. Ingen utomstående kan påverka hur jag känner mig. Bara jag själv.

Idag har jag i alla fall träffat en dam/tant/kvinna som passerat en viss ålder. Alla talar om att ålder bara är en siffra och det kanske man kan säga, men det allra viktigaste hos en människa är att ha glimten i ögat, nyfikenhet och intresse för omgivningen och framför allt för andra människor. Själv var jag idag till vår Seniorträff för 50 minuters välbehövlig massage. Där träffar jag damen på bilden nedan och jag passade på att ta ett kort då hon häller ut den stora matbrödsdegen på bordet. Jag finner henne så äkta, hon beklagar sig aldrig över småsaker, hon har humor. Hennes hy är som porslin, man skymtar den blåa ögonskuggan och läppstiftet sitter som det ska. Efter hennes bakande och min massage hade vi en fin pratstund över en kopp kaffe.


Efter lunch fortsatte jag sedan för att vara med barnbarnskillarna från eftermiddagen till kvällen, då dottern hade telefonkonferens och mannen är i USA.

I morgon ska jag få nya instruktioner av sjukgymnast, så det är bäst att jag önskar en God Natt.
 
 
/Kajsastina