tisdag 22 mars 2016

Springfloden, en mycket bra serie från SVT



Varför hör man inte talas om den här verkligt bra serien från SVT, Springfloden med en lysande Kjell Bergkvist och Julia Ragnarsson som spelar den kvinnliga huvudrollen. Har bara sett enstaka avsnitt, men ska gå in på SVTplay och följa den. Det är sällan jag ser TV-program på den tid de visas och därför kan jag gå miste om ett sådant här bra program.

Kajsastina

måndag 21 mars 2016

Uppe tidigt och nya rutiner. Min bokläsning går fint.

Uppe med tuppen, ja nästan, men uppe med Pontus kl ½ 8! Efter rastning frukost och nu kaffe!!!  Han har varit med sin andra matte i helgen och acklimatiserat sig. Jag saknade honom faktiskt; nästan  en ahakänsla som då jag lämnade barnen till sin pappa första besökshelgen efter skilsmässan.

Nu sover han efter en aktiv period. Jag har slutat med läs- eller TV-kvällar. Jag hinner mer, är inte lika trött på morgnarna.  Att läsa går bra då Pontus ligger bredvid och sover. En valp behöver sova mycket. Än så länge kan  jag inte lämna honom en längre period, men vi tränar på det flera gånger om dagen. Han kan Kom, sitt namn och Sitt. Han hör på tonen kanske men är också mycket läraktig. Det märks att han har mycket pudel i sig. Istället för stavgång gör jag mina Qigongpass hemma och luft får jag då vi går ut! Onsdag efter påsk har Elsa sportlov och jag har hundvakt på onsdagen och kan vara med på Canastan. Då är jag hemifrån nästan tre timmar. 

Pontus syns knappt bland alla kvistar, men solen skiner!

Pontus fick en fin boll av Axel. 

Min bokläsning:
E-bok
E-bok

Jag hann läsa ut Ranelids bok och började på Ljusets dotter av Elisabet Nemert. Bedömning kommer. På plattan har jag också Anna, Hanna och Johanna av Marianne Fredriksson. Upptäckte att jag nog läst den, men ska läsa om den. Ljusets dotter utgår om en dag. Sedan ska jag tanka på 2 nya. Man får låna 2 i veckan men ha dem en månad. 

/Kajsastina