måndag 14 mars 2016

Valpen ska heta Pontus


Trodde inte att jag skulle få någon tid över den första tiden med valpen, men det är viktigt att den ser att jag gör annat. Den har följt mig då jag torkat golv och ville leka med moppen. Den försökte också komma nära vattnet då jag duschade. Tyvärr hinner jag inte vara borta flera timmar än, så Canastan hopper jag över på onsdag. Måste vänja den först att vara ensam och sätter den i en hage då jag går till soptunnan. Sömnen har också blivit kortare, men å andra sidan har jag ägnat mig för mycket åt att sova. Meningen är att jag får gratis friskvård och hittills har jag fått energi. Dottern ska också ta hand om den om några veckor.

Idag hann jag börja läsa boken Brända skuggor då den sov. Det är ungefär som att ha en spädbarn, man får passa på då den sover.

söndag 13 mars 2016

Vår lilla Papipoo har kommit

Papipoovalpen och en deltidsmatte med ny stil, ofönad och osminkad.

Igår vid 5-tiden kom M och K till mig med hundvalpen som de hämtat i Karlstad. Trodde första natten skulle vara jobbig, men den har sovit då och då så jag fick kanske 5 timmars sömn. Jag bar ut den på första passet ½ 7 och sedan frukost och kaffe!  Den kommer säkert att sova bättre då den vant sig. Förutom att den är söt är den energisk och oerhört nyfiken och absolut inte rädd av sig. Gillar att kela och pussas! Den verkar inte sakna vare sig mamma eller sex syskon och kommer från en positiv miljö. Just nu leker den med en tom toarulle på golvet men om några dagar börjar jag med de viktigaste momenten: namnet, inkallning och nej. Maria med dotter E kommer på eftermiddagen och ska enas om ett namn.

/Kajsastina