fredag 18 mars 2011

Fredag förmiddag och på väg ut

Tack för bra bussförbindelser! Igår "haltade" jag till bussen vid 12-tiden. Min fot har värkt i ca fem veckor nu - de senaste dagarna har jag inte kunnat stödja på den. Diagnosen var tidigare "instabil fot". Jag har ont i vila och då jag vaknade igår kände jag mig tveksam till att fara på vattengympan. "Skam den som ger sig", tänkte jag. Det kan knappast bli värre, så jag tog bussen för att njuta av det 34-gradiga vattnet. En väninna går där också och vi fikar alltid efteråt!


Det gick fantastiskt bra, men då vi hoppade lyfte jag vänster ben och hoppade på det högra benet som på bilden nedan. Ingen såg det, eftersom jag var under vattnet.
Har dock inte bikini som på bilden och är inte lika voluminös som damen på bilden *fniss*. Värken minskade efter Alvedon och vila  - ingen städning här inte. En av tanterna  jag träffade på Seniorträffen tyckte jag skulle be om att få ta blodprov för misstänkt gikt. Så där ont kan man inte ha, tyckte hon. Väl hemma gick jag in på "Mina vårdkontakter" och sände ett meddelande till min husläkare. Efter 4 timmar kom ett sms att jag hade svar. Där stod: " gå till receptionen på VC i morgon förmiddag och hämta remissen till blodprovstagning." Samtidigt skrev hon att  hon har sänt remiss till en ortopedisk fotklinik för att jag ska få hjälp. Tala om bra service här i Stockholm! Alltid något att vara tacksam för.

Efter en kopp kaffe går jag nu till Vårdcentralen, 5 min härifrån, sedan till Seniorträffen, där vi ska förbereda för nästa veckas knytkalas på pajer.


Trevlig helg!


4 kommentarer:

 1. Vad heter vårdcentralen? ;)

  SvaraRadera
 2. Bra att du kollar upp foten, man vet ju aldrig vad det är och kan det botas så är det ju kanon! Själv har jag så instabila fötter så alla nerver är i kläm. Kan säga att det gör helvetes ont... Tänk om inte det fanns medicin och hjälpmedel... Jag är så tacksam för all hjälp som finns. Ha nu en underbar fredag och jag hoppas ni slipper snön!

  SvaraRadera
 3. Finns det verkligen sådana bra vårdcentraler?
  Vad glad jag blir.
  Skönt att du kollar upp foten.
  Ha det gott:O)

  SvaraRadera
 4. Där ser man, man ska inte gå och lida i det tysta. Hoppas att du blir väl omhändertagen nu.

  SvaraRadera