fredag 20 maj 2011

Mitt så kallade vindskydd och övriga bekymmer

Idag har jag en del bekymmer, som sänker mitt humör. Det som retar mig är att jag inte kan påverka det. Det går över till i morgon. Så här ligger det till:

 • Jag beställde ett vindskydd till balkongen i tron att det var ett vindskydd. Det visar sig vara en glipa på drygt 1 cm mellan bambupinnarna. Det syns inte på bilden. Skyddet är dekorativt att ha på balkongen, men jag har blåsigt på balkongen och ville  få lä. Jag blir sällan besviken, men nu ska jag reklamera det här och få avdrag på fakturan. Bilden och namnet "vindskydd" vilseledde verkligen.
Jag får ta tillbaka det jag skrivit i bloggen någon gång att jag sällan retar mig på småsaker. Men nog är tre "små händelser" samtidigt tre gånger så mycket. Mitt  jämna humör , *ler*, är naggat i kanten.
 • Den andra besvikelsen var ett inköp av skor utprovade på Ortocenter. De ska ju vara anpassade helt efter foten. De var för stora och det känns därför som jag snubblar på dem. Min kontakt var sjuk då jag hämtade dem och jag får ingen ny tid förrän den 14 juni! Om han inte kan fixa dem, har jag kastat 1000 kr i sjön. Jag har bara använt dem på bussen hem och provat dem hemma.
Förra helgen sov jag över hos äldsta dottern därför att vi firade äldsta barnbarnets 17-årsdag på lördagen. Vi hade, som vanligt, trevligt med grillning, tårta och kaffe. Småkillarna badade i polen före middagen. På söndagen sådde vi  frön till grönsaksodlingen.
 • Morgonen därpå fick dottern ta av sin dyrbara ledighet och hjälpa mig att författa ett överklagande till tingsrätten. Det gällde ett arvodesbeslut för mitt godmannauppdrag. Om inte tingsrätten går på min linje, att kommunen ska betala arvodet för år 2009 (och senare också för 2010), har jag ingen möjlighet att få ut något arvode alls. Jag får inte ens ut ersättning för mina omkostnader som inte varit små.
Det här är ju delvis ett ideellt arbete men litet fickpengar fick jag i Köping för att ha skött ekonomi och tillsyn då ett år hade gått.  Beloppet det till sist rör sig om är ca drygt 20 000. Inte mycket, nej, och på den lilla ersättningen ska också skatt betalas. Är jag otursförföljd? *)

Nu har jag gnällt färdigt och lämnar det här bakom mig. Jag kan ju inte mer än äta och betala hyra och övriga omkostnader. Någon guldkant i tillvaron blir det inte nu, lika bra att inse det.
Idag har jag suttit på balkongen och läst i 4 timmar - "Towards another summer" av
Janet Frame. Den här boken är intressant och jag har läst hälften.  Nu ska jag laga middag.  I morgon "vänder jag blad" eller rättare sagt "tar jag nya tag". DS


2 kommentarer:

 1. Hej Kajsa-Stina!
  I morgon är en ny dag, nya möjligheter. Massor av energi och flyt önskar jag dig. Tycker din spalje i bambu är riktigt fin, jag gillar verkligen bambu. Men tråkigt när den inte fyller den funktion som du ville ha.
  Önskar dig en riktigt fin helg.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Det är trist när saker och ting inte blir som man har tänkt sig och planerat för. Ibland behöver ju vindskydd ha glipor för att det inte ska bli som en luftvirvel när vinden tvingas över skyddet. Du tror inte det är tänkt att funger så?
  Hoppas att det ordnar upp sig för dig i alla fall!

  SvaraRadera