lördag 20 augusti 2011

Squashodlingen i pallkragen gav god skörd!

<> <>
Bild lånad från www.alltommat.se
De senaste veckorna har vi skördat squash (zucchini) i dotterns trädgård. I morgon ska vi plocka allt, eftersom de inte ska bli för stora, då de mister smak. Min första sats ratatouille gjorde jag igår. Jag köpte aubergine, gul lök, vitlök, olikfärgade paprikor och tomater hos min grönsakshandlare. Jag köpte en massa kvisttomater för 19 kr! Bar också hem två kg lingon, vilka ska frysas in och råröra till festligare maträtter. Jag minns den tiden då jag bodde i Västerbotten och vi hade en särskild frysbox bara för att få plats med alla bären.

3 st paprikor i olika färger
2 st stora gula lökar
6 st vitlöksklyftor
450 g stor squash
4 st stora tomater
1 st röd spansk peppar
1 msk olivolja
1 msk salt
2 st lagerblad

Ca 6 portioner. Kan också frysas in och användas som bas till en soppa.

3 kommentarer:

 1. En frys för alla bären har jag slutat med. Jag ger bort dem som inte ryms. Det bästa är att vi alltid har hemkokt lingonsylt. En bristvara i storstan.

  SvaraRadera
 2. Eftersom jag bor i Vässterbotten kan jag meddela att vi har tre frysar. Två boxar och en vanlig köksfrys, modell större. Så är det nästen tvunget att vara när man har en älgjägare i familjen. Det blir en hel del älgkött för det mesta och då gäller det att kunna frysa ind et snabbt.

  Bären har fått en renässans i vårt hushåll. Då barnen bodde hemma gick det åt en hel del sylt, men icke så nu. Däremot har vi osötade bär i lunchfilen, bär av alla de sorter utom kanske lingon. Lingon och hjortron blir det fortfarande sylt av.
  Den där ratatouillen låter god, något jag kan tänka mig att prova.

  SvaraRadera
 3. Det låter härligt att få så mycket av bla hallon så man kan frysa in!

  SvaraRadera