måndag 19 september 2011

"När kvällen kommer får den late ..."

Känner ni till uttrycket: "När kvällen kommer får den late bråttom"?
En bra dag är snart till ända, men orken är slut. Efter akupunkturen mötte jag en vän på pendelstationen i Norrviken. Jag hade varit på Percys kött och köpt Biff à la Lindström, laxpudding och en god ost. Bra belöning efter att ha plågats med 14 nålar i ryggslut och ben!  Min väninna M och jag tog pendeln och bussen hem till mig, där vi lagade till, snarare värmde upp, den inköpta maten. M flyttade till Sollentuna från Köping för två år sedan. Vi hade som vanligt mycket att prata om.

Sedan gick vi till Figges kondis och drack kaffe och åt en småkaka. Här hemma ligger tre maskiner torr tvätt som ska sorteras, strykas m.m. Badrummet blev inte städat i helgen och inte heller sovrummet. Igår gick det inte för jag hade enorm värk efter att ha städat vardagsrummet från Sessans vita hårtussar, som jag kallar för änglatofflor.


Sjukgymnasten med nålarna rådde mig att en tid minska på sittandet för att se om jag blir bättre i rygg och svanskota. Det lär bli mindre bloggande ett tag. Får se hur det går med det! Jag får parkera mig på rygg och läsa de två böcker som ska avverkas i september i Bokresan jorden runt. 

Ha det gott!
 

4 kommentarer:

 1. Värk är inte det lättaste att få bukt med... Jag ska röntgas på onsdag och sen får man förhoppningsvis veta vad som hänt bland kotor och nerver...
  Hoppas du kan göra din rygg lite bättre, själv tycker jag att akupunktur är riktigt bra. Sköt om dig, kram!

  SvaraRadera
 2. Det har varit mycket intressant att läsa hos dig. Jag skall gå tillbaks till ditt inlägg om åldrandet ännu en gång. Mycket tänkvärt. Ibland behöver vi bli påminda om att leva nu.
  Jag får ibland akupunktur för ryggen och jag blir bättre och mindre värk några månader. Men jag blev väldigt trött efteråt.
  Tvätt och städning tycker jag man får ta när man mår någorlunda Fast man kan bli trött på att se damtussrna. Nu är det något ljushuvud som påstår att de är farliga också. Ja, det gäller att slå dövörat till.
  Idag har vi ett underbart väder. Tyvärr glömde jag kameran när jag tog min promenad. Nu skiftar naturen i guld och rött.
  Hoppas du får en trevlig och skön helg.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 3. Trist, otroligt trist med värk. Min jämgamla väninna säger alltid att även om vi inte drabbas av sjukdom får vi våra krämpor. Då är det viktigt att leva dom stunder de uteblir. Min mamma hade dålig maghälsa under sina trettio sista år. Jag minns ständigt hennes kvidande och lidande. Inget smakade, inget kunde hon äta. Ibland hade hon bättre dar och så tog hon igen allt. Hon åt och drack och njöt. Till nästa gång. Nu sitter jag här med min arvedel. Ont i magen, mer eller mindre konstant.
  Har läst ditt inlägg om åldrande. Under en del av mitt yrkesverksamma liv var jag verksam inom geriatrisk vård och höll ofta föreläsning för vårdpersonal om åldrandets psykologi och problematik relaterat till aktiviteter. Hips vips är jag där själv. Hur gick det till?

  SvaraRadera
 4. Hoppas att du får må bra och att ryggproblemen försvinner.
  Kram

  SvaraRadera