lördag 21 januari 2012

Att leva i nuet, kommentarer och citat av Eckard Tolle

Kommentarerna funkar nu bra för mig,  men jag kan fortfarande inte kommentera hos Inga-Britt. Om Du läser det här så ska du vet att jag har läst dina inlägg och försökt kommentera. Försöker hitta felet då jag har tid.

Himlen var grå i morse men jag anar ljuset bakom det grå, träden är spetsmönstrade av rimfrosten. Det här med att se om glaset är hel- eller halvfullt är avgörande för hur vi mår. Våra tankar styr oss och våra känslor. Du är vad du tänker. Ord som lycka och kärlek används för slentrianmässigt. Korta stunder av glädje, eller lycka, kommer då och då i livet och behöver inte vara nånting storslaget. Det kan vara en blomma, en katt eller som för mig ikväll ett telefonsamtal från yngsta barnbarnet.

Det är viktigt att leva i nuet annars hinner man nog inte uppleva lyckostunderna. Läser korta snuttar ur Lev livet fullt ut av Eckard Tolle, där det står om nuet: "Försök att leva i nuet och göra korta besök i det förflutna och framtiden när det behövs för att hantera de praktiska aspekterna av din livssituation. Säg alltid ja till nuet. Säg ja till livet - och se hur livet plötsligt börjar arbeta för dig i stället för emot dig." Nuet kan ibland vara smärtsamt och oacceptabelt, men acceptera det och handla sedan. "Vad nuet än innehåller, acceptera det som om du hade valt det." Det sista är nog svårare än att se ett fullt glas hellre än ett halvfullt, speciellt en dag som för mig idag börjar med att ryggen inte vill samarbeta, utan värker, Sjögren är på besök och handleder och fotleder inte alls vill vara med.

Nu tar jag en kopp kaffe och hoppas på att livsandarna vaknar. I eftermiddag ska dottern och jag fara till Coop och handla.

Trevlig lördag

/Kajsastina

2 kommentarer:

 1. Hejsan !
  Så fint Du skriver, jag började läsa,så tänkte jag på något, så jag fick läsa om det.
  Undrar vad man kan kalla min värk i benet, som inte ger sig, fast sjukgymnasten tänjde och vred så fick jag rådet köpa korkhäl,5mm.herr.och lägga i skon/toffeln för mitt vänstra ben är längre.Men efter en vecka har det inte blivit bättre.
  Knäna är sönderslagna.

  Min syster har Herberden.
  Det är bara att le och tänka på något annat. rått kött läker.


  Vi kämpar med våra krämpor.Och är vid gott mod ändå.

  kram Mi

  SvaraRadera
 2. Jag märker att jag ligger efter i bloggandet nu när jag har påbörjat högskolekursen och det är nog risk för att det kommer att bli så framöver denna vår. Hoppas att du har överseende om mina kommentarer blir lite sporadiska. Läsa bloggarna ska jag försöka hinna med i alla fall.

  Jag önskar dig mindre värk framöver så att du får komma dig ut på dina promenader, med eller utan korsett.

  SvaraRadera