onsdag 7 mars 2012

Tack alla som har stöttat mig, såväl mina närmaste som vänner, bloggvänner och den fantastiska personalen på Karolinska sjukhuset.

Tack för alla stöttande kommentarer under de senaste fyra veckorna. Även om jag i förväg skrev i bloggen att det skulle bli tufft under min behandling med cellgifter, hade jag ingen susning om vad som skulle hända. Naturligtvis har det varit, är och kommer att bli jobbigt - är nu inne på femte veckan. Det är beräknat att pågå ytterligare 5-6 veckor med behandling, om inga bakslag dyker upp.


De första veckorna kändes tillvaron helt surrealistisk, jag stod utanför och tittade på vad de gjorde med min kropp. Samtidigt fick jag ett sådant fint bemötande och omhändertagande av sjukhuspersonalen. Hade ingen aning om att det fanns sådana fantastiska "änglavarelser". Ett råd till Reinfeldt: Se till att de får mer betalt för sitt arbete. Det är en skam att man inom vården har så dålig lön. Jag har varit lyckligt lottad som aldrig tidigare legat på sjukhus, bara på BB.


Man blir ännu mer egocentrisk av att ha en sjukdom, men det är ju bara jag som kan ta hand om mig själv efter att läkarna har gjort sitt. Det som känns bra är att min hjärna fungerar som den ska och att mina tankar än så länge är positiva och fyllda av kärlek till mina närmaste och vänner. Då håret på huvudet försvann under helgen blev jag förvånad över mig själv. Jag noterade det bara och vidtog åtgärder, klippte av det själv och skaffade sjalar. Min identitet sitter tydligen inte i håret, trots att min Farmor alltid sade att det var kvinnans vackraste prydnad.


Jag kanske skriver mer om den här långa resan då jag orkar, men den som är intresserad kan klicka på min bild i höger kolumn för att läsa om ni vill veta vad det handlar om.


Ha det gott!
/kajsastina5 kommentarer:

 1. Vilken gåva du har fått, att kunna vara så lugn och harmonisk som du i alla fall utstrålar att ha.
  Du är jättefin i sjalen.
  Håller tummarna att du skall klara av hela din behandling bra.
  Kramar från mig.

  SvaraRadera
 2. Jag vill bara tala om att jag tänker på dig. Det är en tuff behandling du går igenom men med ditt goda humör kommer du att klara det och kan se fram mot en bra sommar.
  Om en vecka åker vi hem. Jag hör av mig då. Vinsten har jag köpt.
  Ha det så bra du kan.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 3. Allting klär en skönhet sägs det ju, men jag tycker verkligen att du är hur snygg som helst på bilden.

  Jag har läst igenom en del av den mycket tydliga och pedagogiskt upplagda filmen om din sjukdom och jag ska läsa mer lite senare. Att det har varit en tuff tid för dig, och säkert kommer att vara det ett bra tag framöver, har jag förstått.

  Jag förstår dock att det är god chans att bli frisk efter en eller två behandlingar och då är det väl det man får gå efter. Att ha som mål att bli frisk, att
  kämpa allt vad man orkar, att inte ge upp.

  Jag vet att det är lätt för mig att säga, jag som just denna dag är frisk, men jag tycker att det låter som om du har kämparglöden inom dig.

  Så skönt det är att se att du har blivit väl omhändertagen på sjukhuset. Jag önskar så att jag hade kunnat säga detsamma om den (van)vård min mamma blev utsatt för då hon var inlagd på Södersjukhuset för tjugo år sedan. Än i dag blir jag gråtfärdig då jag tänker på hur hon behandlades där.

  Ha det så bra det bara går!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Tack Gudrun, Polargrevinnan och Cici, somtagit sig tid att läsa under bilden. Jag kommer att få tre till behandlingar med tre veckors mellanrum. Hoppas det blir i morgon, men det beror på proverna som tas idag.

  SvaraRadera
 5. Hoppas att du hör av dej mera.

  Och nu hoppas jag du ska få ordning på din hälsa.

  margareta

  SvaraRadera