lördag 9 juni 2012

Fotbolls VM 2012


Bilden lånad från http://swedish.ruvr.ru/2012

Många anser att idrott och politik  inte hör ihop, men nog är det minst sagt pinsamt att inte fler bojkottar spelet i Ukraina Ja, Reinfeldt tänker inte åka dit. EU-kommissionens ordförande Jose Manuel Barroso är den senaste i raden av toppolitiker som hotar med att bojkotta sommarens fotbolls-EM i Ukraina. Anledningen till den politiska aktiviteten är behandlingen av Ukrainas fängslade ex-preminärminister Julia Tymosjenko. Den tyska tidningen Derr Spiegel meddelar att också Tysklands förbundskansler Angela Merkel vill bojkotta EM. Hur det blir med bojkotten får vi se.  Eu har skarpt kritiserat Tymosjenkos dom (7 års fängelse) och rättegången och har tills vidare stoppat ett nytt samarbetsavtal med Ukraina. De mäktiga ledarna anser tydligen att fotbollen är viktigare än allt annat och kan inte bestämma sig. Ttymosjenko har misshandlats i fängelset och fått svåra skador.

TV-kanalerna kommer nu att domineras av fotboll och vi är många som inte är intresserade avfotboll. Nu får vi tåligt vänta tills SVT återkommer med ordinarie program.

Själv har jag lånat DVD-serien Brottet, en dansk Emmynominerad serie. Idag har jag premiär för svenska jordgubbar att mumsa på. Man har inte roligare än man gör sig!

Trevlig helg!

/kajsastina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar