söndag 23 september 2012

Vart tog helgen vägen?

Jaha, då börjar en ny vecka och helgen gick fort, trots att ingenting var inbokat. Det har jag sällan utan följer det som passar humör och ork. Lördag förmiddag blev det en promenad innan jag var med mina barnbarnspojkar. Föräldrarna skulle på någon sorts bowlingpub ? i city med goda vänner.

A fixade mat (under min övervakning) och berättade Norgehistorier och E hittade på egna historier. De skrattade ikapp och var hur glada som helst. Efter körslaget (inte mitt val) sá E: - nu ska jag gå och lägga mig. Storebror var också mycket trött och medan jag nattade E hade A somnat tvärt. De hade, liksom varje lördag, haft lektioner i Franska i stán.

En av A´s Norgehistorier
Vet du hur man kan se att en norrman suttit vid datorn?
Svar: Det är Tippex på skärmen.
Jag somnade inte förrän kl 1 och idag hämtade K mig efter sin tennis kl 11.00 för att handla på Coop. Där var nästan folktomt och snabbt gick det med  bara 5 min bilresa från mig. Då jag kom hem kom dotter M för att dra över golven i min lägenhet. Hon hade själv erbjudit sig och det gick ju fort. Det kan kännas litet konstigt, då hon själv har städhjälp, men det är ju ett stort hus. Hon har också bytt jobb inom samma myndighet och har en del att läsa in sig på. Vi fick en trevlig pratstund över en kopp kaffe.


Sent på eftermiddagen läste jag DN, lagade mat, körde tvättmaskinen och andra välbehövliga hushållsaktiviteter. Började också sticka på en sjal till kyrkans basar.

Fick nyss reda på att jag får skjuts till Västerås nästa helg och ska hälsa på vänner. Det ska bli trevligt! Dottern kör vidare till Örebrotrakten för att gratulera sin kusin som fyller 50 år.

Nu väntar kudden och boken!

Ha en skön vecka!

/kajsastina

4 kommentarer:

 1. Hur trevligt som helst att pyssla om barnbarnen. Blir ju en riktig brainstorming.

  margareta

  SvaraRadera
 2. Nu blev jag sugen på att sticka plötsligt. Har ett arbete som nästan är färdigt, men det har nog legat ett år nu ... Kanske skulle ta mig i kragen och göra färdigt. De är ju så meditativt och kul att sticka ... och dessutom somnar jag inte framför TV-filmen då heller ...hehe

  SvaraRadera
 3. Hejsan !

  Tack för Dina rader till mig. Nej Holby city har jag aldrig sett. Tycker det räcker med Våra bästa år och Hem till gården samt Glamour, som går Kl.18.-18.30 då har jag ätit och smälter maten.
  Sedan ser jag Det okända, Medium, och Ghost Whisperer. Kvällstid.Skavlan.AFV så jag får skratta åt dråpliga amerikanare.

  Tycker utbudet på teve är dåigt, tur jag har mina bloggar och facebook.

  Skönt att Du blir kryare för varje vecka.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 4. Nu verkar det vara full fart hos dig, så härligt. Trots det kan det ju vara bra att få lite hjälp med städningen. Jag skulle nog inte heller tacka nej till det om någon kom och erbjöd sig. Men jag är ju fullt kapabel att ta hand om sånt själv och lär nog få göra det också.

  Hoppas att din helg i Västerås har varit lyckad och ursäkta att jag är dålig på att kommentera just nu. Jag sitter väldigt mycket framför datorn men det mesta av den tiden går åt till att plugga.

  SvaraRadera