torsdag 25 oktober 2012

En kvinna i sina bästa år


Jag har några nya goda vänner - mycket intressanta och äkta - fler än jag hade i Köping, där jag arbetade och bodde i över 20 år. Kan det bero på att jag har mognat och att jag möter andra mogna kvinnor? Kvinnor som tar vara på vardagens guldkorn, som delar med sig av sin humor och sitt allvar? Vi är några som tycker att vi äntligen blivit som det var tänkt att vi skulle vara innan det blev som det blev. Alltför många åsikter om vår person, alltför mycket kritik från närstående hade naggat vår självkänsla. Numera är vi många som struntar i vad andra tycker eller säger. Ingen utomstående kan påverka hur jag känner mig. Bara jag själv.

Idag har jag i alla fall träffat en dam/tant/kvinna som passerat en viss ålder. Alla talar om att ålder bara är en siffra och det kanske man kan säga, men det allra viktigaste hos en människa är att ha glimten i ögat, nyfikenhet och intresse för omgivningen och framför allt för andra människor. Själv var jag idag till vår Seniorträff för 50 minuters välbehövlig massage. Där träffar jag damen på bilden nedan och jag passade på att ta ett kort då hon häller ut den stora matbrödsdegen på bordet. Jag finner henne så äkta, hon beklagar sig aldrig över småsaker, hon har humor. Hennes hy är som porslin, man skymtar den blåa ögonskuggan och läppstiftet sitter som det ska. Efter hennes bakande och min massage hade vi en fin pratstund över en kopp kaffe.


Efter lunch fortsatte jag sedan för att vara med barnbarnskillarna från eftermiddagen till kvällen, då dottern hade telefonkonferens och mannen är i USA.

I morgon ska jag få nya instruktioner av sjukgymnast, så det är bäst att jag önskar en God Natt.
 
 
/Kajsastina
 

5 kommentarer:

 1. Så härligt och roligt att på något vis hitta hem. Där mötet/kärnan är det viktiga inte skalet.
  Ha det bra hos sjukgymnasten idag och jag önskar dig en fin helg.
  Kram från mig.

  SvaraRadera
 2. Det är lite knepigt att hitta sin nya identitet när man slutat arbeta och när man förlorat sin livskamrat.

  Livet och tillvaron är så helt annorlunda och jag tror inte att det har så mycket med ålder att göra. Att man passerat de 70 och att krämporna börjar dyka upp får man leva med, men ensamheten i vardagen är svår.

  Hoppas att du får en skön stund hos sjukgymnasten.

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Oh så glad jag blir då jag hör dej beskriva din dag. Grattis till en fin gemenskap

  mw4

  SvaraRadera
 4. Hejsan KajsaStina !
  Fast Du egentligen heter något annat

  Känner precis som Du åldern har ingen betydelse längre.För oss mogna kvinnor. De yngre borde verkligen se upp till oss med mera vett och etikett än de gör och har.

  Har egentligen ingen väninna, som bara är min.

  Har i så fall många små vänner som jag träffat på senare tid/alldeles nyss. Som bor i området.i pratar katter,

  Ja Prinsen kom som en fläkt och har väl anpassat mig si så där. Han är nog den roligaste katt jag skådat.Mjuk och gosig, väldigt hårig.Köpte IN-DOORS foder, nu är han bra mycket bättre, får gräs för matsmältningen,vi har våra divalater fast jag har fått rucka på mina.

  Tack för påminnelsen att läsa Din blogg.

  Nya smartphonen Xperia 4S är "o-förstå-sig-på-are".Säkert idiot enklel med jag fattar noll. ena dagen funkar den andra är den helt väck.inget finns kvar.Google+ FB,eller överföringen av foton funkar.

  Saknar min förra Zylon, som batteriet la av på. Värsta är att jag får betala av på den i 8 månader fast den inte används
  Ska det vara så. (Telenor)


  Ha en fin Söndag i små kylan.

  Du har frisknat till ordentligt nu.
  Härligt och beundransvärt.Jag hade nog hoppat i kanalen.
  Fast jag ogillar vatten.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 5. Visst är det härligt med gemenskap som ger energi, inte dränerar en på densamma. Det finns ju energitjuvar, och det är inte alltid man kan sätta tummen på varför de är det. Den här kvinnan du träffat verkar i alla fall inte tillhöra den kategorin ...
  Mitt "ytliga jag" blir lite avundsjuk över en sådan sak som "hy av porslin" ... hahaha ...
  Det är mitt komplexfyllda jag som talar där. Jag har haft problemhy i hela mitt vuxna liv, från 18 års ålder, med acne och efterverkningar av det (ärr och pigmentfläckar) ...
  Nu slänger jag sakta men säkert av mig en liten smula av det oket, bit för bit ... men fortfarande hugger det till i mig när jag ser dem som har vacker och ren hy ...
  Vilken lycka det skulle vara ... näst efter lyckan att helt acceptera sig som man är ... ;)

  SvaraRadera