lördag 17 augusti 2013

Emma är kvar i finalen!

 
 
Jag såg nyss hennes höjdhopp och hon såg oerhört koncentrerad och sammanbiten ut. Den manlige TV- reportern lyckades ändå¨sänka henne genom att säga: att "hon på något sätt krånglade sig över, men det var inte elegant." Trots det är hon ju kvar i finalen. I finalen har hon lyssnat på pamparna och naglarna var nu röda. Ooavsett om hon vinner eller inte har hon redan vunnit.

Så här säger den ryska höjdhopperskan Isinbajeva: "Det är respektlöst mot vårt land. Att marknadsföra och göra sådant här på gatan, gör oss rädda för vår nation. Vi anser oss normala, pojkar lever med flickor och flickor lever med pojkar. Det kommer från långt tillbaka och vi har aldrig haft problem med sånt här förr och vi vill inte ha det i framtiden.
Källa: Expressen

/Kajsastina
 

3 kommentarer:

 1. Fint med olika färger på naglarna. :)
  Ha en fortsatt fin helg!

  SvaraRadera
 2. Jag är värdelös på att finna intresse för idrott. Hänger inte med i något som har med idrott att göra. Vet inte ens vilka namn som finns inom olika grenar. Däremot kan jag ha åsikter om det andra du nämner.

  Kan inte fatta att det fortfarande finns så här inskränkta människor i ett modernt samhälle. Yttrandefrihet har vi ju, så att ryskan yttrade sin åsikt vill jag inte reagera på, men jag blir förvånad att detta med homosexualitet fortfarande väcker så starka reaktioner. Jag blir också förvånad att man, trots sin åsikt, inte förstår när man ska vara tillåtande och ödmjuk? Åsikter kan man ju ha, men vissa åsikter som förminskar andra människor tycker jag att vi kan vara tysta med.
  Jag kan erkänna att inte jag heller helt förstå att homosexualitet finns i den omfattning den gör, men jag accepterar och ser människan i första hand. Jag vill vara vidsynt med detta. Min gräns går nog vid att med egna ögon se två män eller två kvinnor öppet visa sin kärlek, offentligt, fast jag är inte överförtjust i att se heterosexuella göra det heller, även om jag kanske accepterar det lättare ... Kanske jag bara är pryd, helt enkelt. Kanske har det med uppväxt och indoktrinering att göra. Det spelar ingen roll. I det här fallet har jag svårt att förstå hur pride-färgerna på naglarna kunde väcka en sådan här reaktion. Prideflaggan/Regnbågsflaggan står bl.a. för respekt för medmänniskor och tolerans ... Det borde varit något fint och något som väcker stolthet ... Inte väcka reaktioner som dem hos ryskan ...

  SvaraRadera
 3. sÅDÄRJA, DÄR SER MAN FORTFARANDE SÅ FINNS DET MASSOR MED FÖRDOMAR MERA ÄN VI VILL TRO.

  våran generation har nog svårt att acceptera.
  personligen tycker jag att folk ska få leva som de mår bäst av.

  margareta

  SvaraRadera