torsdag 10 juli 2014

Nu räcker det!

Vi som lider i värmen är många! En vecka räcker med värmeböljan, en paus på några dagar önskar jag. Unnar alla som badar och solar den här tiden, men är det inte ganska enkelspårigt att dag efter dag vara ute i solen! Surt, sa räven....  Har aldrig gillat solen. Minns då jag var i USA 1960 och alla i familjen skulle ligga på stranden i Long Beach, där ingen skugga fanns så långt ögat nådde, inga träd, bara sand. Efter en dag på sju timmar i solen hade jag huvudvärk. De somrar - som jag minns som mest lyckade - var tiden som ensamstående med barnen i min sommarstuga. Promenader i skogen för bär- och svampplockning. Visst badade vi, i Bottniska viken, som låg 5 min från stugan med cykel. Sedan var vi i skuggan i stugan för mat och fika. Ofta hade jag vänner med barn boende hos mig och vi hade roligt. Men livet vände och jag kände ett behov att förändra det, både vad gäller relationer, arbete och miljö. Lämnade mitt livs stora kärlek sedan 7 år, alla vänner sedan 18 år för att söka jobb längre söderut.

Flyttade min luftkonditioneringsapparat på hjul från vardagsrummet till sovrummet. Tänker på alla sjuka och sängliggande som inte kan svalka sig. Själv har jag bara min värk, är ju för övrigt frisk nu, men idag är värken mer påtaglig, dagen innan fredagen då jag ska byta mitt morfinplåster. Hoppas alltså på svalare väder, eller åtminstone en skur. Tur att jag har mitt badrum, så nu blir en svalkande snabbdusch och sedan läsning av min bok.

/Kajsastina
3 kommentarer:

 1. Jag tror att du får din önskan uppfylld, för det lär vara omslag i vädret på gång.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Ja, nog är det varmt - lite för varmt på dagen men kvällarna är ljuvliga.
  Angående morfinplåster så märker jag inte någon skillnad dagen innan bytet. Jag tyckte det när jag började (för ett år sedan)och tog det som psykiskt. Hur som helst så är det en bra uppfinning.
  Trevlig helg.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 3. nog vill jag ha svalt inne, gärna på nätterna annars blir det svårt med sömnen. Tack för sådana fina tillfälliga hjälpmedel./ säger margareta som oxå har en ac i sovrummet

  SvaraRadera