torsdag 2 oktober 2014

Ikeabesök och 80-årsfirande


Igår var jag trött efter alla dagens sysslor. TRE timmar på Ikea med dotter K. Hon har semester den här veckan, då hon är mellan två jobb. Hon har haft sitt nuvarande arbete i sex år och då hon blev tillfrågad om det här arbetet tackade hon ja. Pojkarna är ju så stora nu,  det är ett bra läge och hon behöver inte pendla till stán. Så hon kastar och planerar i garderober, därav besöket på  Ikea. Köpte själv bara litet glas och underlakan.

På onsdagar går jag på "öppen onsdag". Jag hann inte dit till ½ 12 utan kom senare. Det var trevligt trots att jag hade mer värk efter att ha knatat runt på Ikea. En dam hade fyllt 80 år i veckan och hon firades med blommor och tårta. Naturligtvis fotade jag, men vill inte lägga ut kort på dem. Ungefär som bilden såg det ut, fast vi hade kaffemuggar i händerna. Har aldrig sett en så fräsch och glad 80-åring!

Idag skulle jag ha haft vattengympa, men ringde och avbeställde den igår kväll.  Då jag kom till första passet skulle ledaren ha 200 kr i handen! Jag ringde ansvarig på SPF och detta belopp skulle betalas förutom ca 600-700 kr. Inbetalningskort skulle komma då de räknat ut vad det skulle kosta.  Jag bestämde då att avboka, tycker  inte det var värt att lägga ut nästan 1000 kr. Dessutom skumt - det här måste ju vara "svarta pengar". På vårterminen betalade vi bara det som stod på ett inbetalningskort, men vi köpte en present som tack till ledaren. Jag har ju styrketräningen, så jag får ta ett extra pass där istället.  Skulle få ett inbetalningskort för två gånger som jag varit med.Resten av dagen blir det att köra runt "snabeldraken" och ta upp "tussarna" efter katten Sessan och sedan såptorka golv. Hur kul är inte det!

Ha det!

4 kommentarer:

 1. men kära nån, visst är det trevligt ändå - bättre sent än aldrig - ett trevligt gäng man absolut ej vill missa. Finns så mycket man har gemensamt , så mycket att prata om! Skratt och fniss och trevligt samvaro en vanlig dag. Fint!
  margareta

  SvaraRadera
 2. Visst finns det massor av otroligt pigga 80-åringar. Vi har några i vår SPF-förening som man absolut inte kan tro att de är så gamla och den piggaste och fräschaste av dem är fyllda 86. Där har man verkligen någon att se upp till!
  Hoppas att det ordnar sig med dina avgifter, det låter väldigt konstigt alltihop.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Hej,tack för din kommentar.
  Önskar dig en trevlig hösthelg.
  Kram:Ingrid

  SvaraRadera
 4. Jag gillar INTE Ikea. Utav den anledningen att Kamprad minsann har utnyttjat barnarbete, skövlat regnskogar i eget profitintresse. En helt annan anledning är att Ikea är liksom det alla andra också har. Slätstruket liksom. Kvaliteten inte direkt den bästa.

  MEEEEN........
  Tycker om att åka till Ikea, allra helst i Uppsala där det är lite mindre, tycker om att gå omkring och titta. Kommer aldrig ut ifrån kassorna utan att betala minst 2-3000 kr.

  Hur i hela fanders går nu det till, fniss?????

  Uppenbarligen, principer är alltid bra principer, men principer tycks vara till för att brytas!

  SvaraRadera