onsdag 11 februari 2015

Hilary Mantel på besök i Sverige


Vilken tur att jag idag satte på TV:n kl 10.00 och fick se Malous intervju av Hilary Mantel. Utan tänder i halva överkäken vill jag inte gärna visa mig för folk. På torsdag ska jag dra ut en tand och bron ska vara klar. Författaren Mantel är på besök i Sverige för att presentera sin biografi Skuggan av ett liv. Brittiska Hilary Mantel är en av dagens största författare. Hennes historiska roman om maktspel, kärlek och intriger vid Henrik VIII:s hov på 1500-talet har lovordats och numera kan hon kalla sig Dame Hilary. Jag har läst de två första böckerna, Wolf Hall och Bring up the bodies. Författarinnan berättade att den tredje delen kommer snart, men att hon har varit upptagen att skriva filmmanus och teaterpjäs. Svt kommer att visa filmatiseringen till våren.  

Jag väntar ivrigt på att boken Skuggan av ett liv ska komma. Har inte någon hög liggande med olästa böcker, men jag läste klart låneboken En egen strand av Aino Thorsell. 

Som tur var hittade jag en bok i hemma, som jag inte läst, Tre rum på Manhattan av Georges Simenon. Började läsa framåt kvällen och den var bra och lättläst och jag var nyfiken på slutet. Kl 01.30 släckte jag lampan då boken var utläst. Ska skriva mer om den om någon vecka. Simenon kallade den sin första kärlekshistoria.

/Kajsastina

1 kommentar:

  1. Hej, jag råkade som av misstag se inslaget med författaren. Har inte läst hennes böcker trots att jag är ett stort fan av historiska romaner. Fick för mig att dessa är osedvanligt tjocka, har jag rätt? om det redan är dags att visa en filmatisering så bryr jag mig inte om att ta hem böckerna. Trosell är en favorit fast denna hennes nya är inte enligt mig den bästa hon skrivit.
    Önskar dig en fin söndagskväll

    SvaraRadera