torsdag 9 april 2015

Katter, katter och Croissants till frukost


Idag tidig uppstigning, sedan provtagning på VC; har tid den 15 april på Karolinska sjukhuset, Hematologen, för årskontroll och proverna görs en vecka innan-. 

Katten Leo hämtades igår av dotter K, hemkommen från Frankrike. Hon körde sedan och hämtade katten Findus hos dotter M, som är i Spanien några dagar till. Ibland blir logistiken kring våra tre katter bara för mycket. Tur att inte jag är ute på vift så mycket, men om några veckor får de vakta min katt några dagar. 

I morgon ska vi sjunga vårsånger för åhörare, men som vanligt, den här tiden på året, är jag allergisk. Tar både tablett, ögondroppar och näsdroppar, men i år har det också satt sig på andningen (kanske det går för fort i naturen), så jag har mailat om att få Pulmicort spray. Den har jag inte behövt sedan jag gick i pension. Hoppas jag hinner få den till i morgon. Annars kan jag nog inte delta.Som tack för kattvaktandet fick jag de här fina papegojtulpanerna

Redan vid åttatiden var jag igång; jag ville komma tidigt för då är det inte så mycket folk. Igår började jag läsa Annika Estassys bok Croissants till frukost. Den är välskriven och spännande, men jag återkommer till den, har inte läst så långt. Kul att prova något mera lättsmält efter nyligen lästa Vi måste tala med Kevin med flera böcker. Träffade en vän på vårt fik och drack dagens första kopp kaffe med en croissant, mycket passande med tanke på boken jag läser. Jag behöver inte resa till Frankrike, minns hur det var och kan lätt föreställa mig att jag är där, då miljön här är liknande. Blomsterprakten utanför vår blomsterbutik är vacker varje dag. 
Lunchen är avklarad och jag ska träna på att lära mig en text utantill till i morgon. Det blir nog en kopp kaffe också.  Sedan läser jag Annikas bok. Här är länken till hennes blogg.

/Kajsastina


2 kommentarer:

 1. ja tack , gärna en croissant till kaffe´t

  SvaraRadera
 2. Hej,Ulla.Så underbart vackra papegojtulpaner.Vi har faktiskt pratat om att resa till Paris
  framöver.Nu har vi ju lilla Mia,och vill inte lämna bort henne ännu,så vi avvaktar ett tag
  till.
  Ha en fin helg.
  Mvh:Ingrid

  SvaraRadera