lördag 19 september 2015

En smakebit på søndag


Förra veckan lade jag till i min "att läsa-hög"  The girl on the train och En passande död av Åsa Nilsonne. Dagens smakprov kommer från den senare. På söndagarna lämnar vi in utdrag ur boken vi läser till Marie på bloggen
 Flukten fra Virkeligheten. Den enda regeln: No spoilers. Klicka på länken ovan till hennes blogg för att läsa fler smakprov.

Mitt smakprov den här veckan kommer från sid 179 ur En passande död:

"Jag förstår inte varför jag ville vara med på mänsklighetens blodiga resa i ytterligare ett år. Om smärta kunde synas skulle den slå ut luftföroreningarna, den skulle flyta nerför väggarna i hyreshusen, rinna som små bäckar från högt belägna stora villor där döttrarna gömmer sina bestick för att ingen ska kunna droppa olja på dem. Den skulle svämma över förskolorna. En del människor skulle lämna blöta fotspår efter sig även när solen sken, och andra skulle kliva i deras smärta och bli smittade. Och dessutom regnar det.
---
Jag märker plötsligt att jag inte bara är nöjd med den jag är, jag känner glad förväntan inför de kommande dagarna. Det var så länge sedan jag såg fram emot någonting att det blir ett slags återseendets överraskning - javisst, ja. Så här kan det också kännas att tänka framåt. Men en svala, eller var det en fluga?, gör ingen sommar. Jag får inte övertolka en glimt av att vara nöjd med tillvaron eller av att se fram emot det som kommer. Men faktum kvarstår: Just nu är tiden inte tung, minuterna inte smärtsamma. Det måste betyda någonting."18 kommentarer:

 1. Tack för smakebiten, har nog inte läst något av denna författare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här var också min första av henne. Jag gillar då det innehåller psykologi och djupa känslor. Blev förvånad över att det ändå verkar vara så mycket positivt i den här mörka boken. Ha en skön söndag!

   Radera
 2. Förmodligen inte en bok för mig, jag har så svårt för den typen av mörka människor :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev förvånad över att hitta så mycket positivt och också humoristiskt i allt det mörka. Jag befinner mig nog i en annan fas i livet, har tagit bort deckare och romantiska romaner. Smaken är som baken: tudelad. Ha en skön söndag!

   Radera
 3. Svar
  1. Håll till godo! Den är oväntat positiv trots den mörka titeln. Ha en skön söndag!

   Radera
 4. Jag har läst flera böcker av Åsa Nilsonne, men inte denna ännu. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här var min första bok av Å Nilsonne och jag gillar hennes språk och det psykologiska tankarnas. Ska läsa flera. Kan du rekommendera någon? Ha en skön söndag!

   Radera
 5. Vilket målande språk! Den här författaren är jag nyfiken på, men samtidigt så glömmer jag hela tiden att jag kanske vill läsa något av henne...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har hon ett målande språk och det innehåller så mycket tänkvärt. Blev förvånad att den innehåller positiva och humoristiska tankar trots den mörka titeln. Det här är min första av henne, ska leta fler. Ha en skön söndag!

   Radera
 6. Åsa Nilsonne är en mycket intressant författare, som jag nu inte läst på en tid. tack för smakebiten och påminnelsen!

  SvaraRadera
 7. Jag är ingen deckarfantast, men jag tycker att vi har många skickliga svenska författare i den genren. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten. Jag har läst en bok av Nilsonne för längesen så minns faktiskt inte ens vad den hette. :)

  SvaraRadera
 9. Ukjent forfatter for meg, men denne ble jeg nysgjerrig på. Takk for smakebit.

  SvaraRadera
 10. Ha inte lästnågot av den här författaren. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 11. Det var en bok jag inte hört något om förr.

  SvaraRadera
 12. Det var et stilig cover, selv om det gjorde litt vondt i øynene å se på det :-)

  SvaraRadera