söndag 18 oktober 2015

Förkylning, Downtown Abbey och bokläsning

Har en släng av en förkylning men utan feber, vilket jag sällan har. Huvudet, nacken, rygg, ben, höfter, ja värk i hela kroppen + illamående. Inget som jag är van vid (Sjögrensvärken) utan också en mer förlamande trötthet, som gör att benen inte bär. Det har pågått i över en vecka, kanske beroende på att det inte bryter ut. Har väl också ätit för litet så att kroppen går på sparlåga. Men så blir det då ingenting smakar. Idag har jag ätit en fryst rätt från Picard, "Poulet sauce teriyaki".Tidsbesparande och ganska gott. 


Igår låg jag ovanpå sängen med raggsockar, filtar och värmedyna och sov ett par timmar. Såg Downtown Abbey på kvällen. Det här avsnittet var utomordentligt bra! Jag ser fram emot sista säsongen. Sedan läste jag tre timmar till. Snart har jag läst ut "Kriget har inget kvinnligt ansikte". 

Idag har jag bestämt mig för att avstå från några uppdrag och koncentrera mig på mitt eget mående en tid. Kyrkan tar mycket tid. Som tur är har jag fortfarande lust att läsa böcker! Det är sånt man kan göra också då man är krasslig. Det finns så många böcker som jag vill läsa, men tiden, tiden. Oss emellan har jag nu bestämt att prioritera min hälsa, min läsning och barn och barnbarn. Är ganska trött på människor i min egen ålder. Några verkar inte ha levt på 70- och 80-talet utan lever i det förgångna och pratar om sin barndom och sådant som hände på 50- och 60-talet. Alla har också åsikter om det mesta och de ventileras högt i tid och otid. Ja, alla är vi väl olika och jag drar mig gärna tillbaka och tänker och reflekterar. Nu drar jag en filt över mig och läser resten av söndagen. 
Ha det gott alla bloggare och bokläsare! 

/Kajsastina

4 kommentarer:

 1. Hej på en söndag.
  Igår låg jag pall och sov hela dagen fast utan värk, så din åkomma tycker jag mig känna igen, fast egentligen är jag inte säker om det var ditten eller datten.Hm.. Sjögrensvärken har jag aldrig hört talas om, vad är det?
  Jag tycker att dina prioriteringar är alldeles rätt, respekt för dig själv. Och att läsa är att stänga dörren för alla intryck runt omkring en stund. Är du kanske också intresserad av att läsa min självbiografi?
  Jag önskar dig en vilsam söndagskram i din egen bokvärld..

  SvaraRadera
 2. Hittade hit genom Leva-Kerstin.
  Filmer som föreställer förr är bra tycker jag. Speciellt engelska serier.

  Du får krya på dig nu. Många som är halvdassiga så här års.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Krya nu på dig.Tyvärr har jag inte följt denna serie.Men hört att många tycker den är bra.
  Jag har inte tittat så mycket på Tv.
  Kram:Ingrid

  SvaraRadera
 4. Jag är mångsysslande och kreativ människa!


  Jag är en mångsysslande krativmänniska. Kattälskande, hundälskande, djurälskande småtokig 50+tant som inte kan låta bli att inspireras av allt som verkar roligt, intressant och utmanande. Jag gillar att pyssla och göra smycken, skriva, läsa, måla, teckna, sy, virka, klappa katterna, hålla på med datorn och en massa annat - tiden räcker inte till för allt. Min sämsta gren är ordning och reda, städa på freda' - men kaosforskning ägnar jag många timmar åt.
  pyssel, läsa, skriva, måla, teckna, sy, skapa, dator, psykologi, antropologi, kvantmekanik, astrologi, djur, en massa annat. Jag har diagnoser: Asperger, Autism, Utvecklingstörning m.m. Att vara annorlunda liv med diagnoser! Jag bloggar för att jag vill öka kunskapen och förståelsen om Psykisk Ohälsa i samhället. Om du bloggar helt eller delvis om Psykisk Ohälsa, följ mig så följer jag tillbaks! Har Autismspektrumtillstånd, Autism, kronisk depression. Jag och vill skriva lite om mina tankar i den stora världen och och leva ett annorlunda liv och vara annorlunda! Har varit mobba hela min barn, ungdom, halva vuxna liv. Hoppas på många läsare som vill följs och följa mig i både vått och torrt! Hoppas att ni dela och sprida min blogg vidare m.m. I både glädje och sorg, jag är en lipsill för det minsta lilla egentligen så får vi ser hur det går att blogga här. För samarbete kontakta mig på min E-mail: mia2@home.se Blogg: annorlundakvinna.blogg.se .............. Välkommen till min blogg. Här kommer du att få läsa om hälsa,träning, miljö, upplevelser, natur och förhoppningsvis få inspiration till att prova något nytt recept eller något annat roligt.

  Intressen
  Träning, kost, friluftsliv, resa, familjen

  SvaraRadera