torsdag 28 juli 2016

TIDEN DÄR EMELLAN av Maria Duenas

Status för min bokläsning
Sitter i värmen och väntar på att det ska bli svalare för att kunna sova. Har suttit på balkongen med parasoll och läst men har gått in då och då för att hämta isvatten. Läsplattan följer med mig överallt. Då jag är ute och går eller åker buss kan jag plocka fram den utan besvär.

Läsplattan orkade inte ladda upp alla böcker. Biblioteket stängde ner flera fast det skulle vara sommarlån, eller gäller det inte e-böcker? De här får jag låna om: Stora små lögner, Timme noll, Resan ut. Får ladda upp den nästa gång då jag läst klart de fem jag har. Har läst Min fantastiska väninna, En syster i mitt hus, Svarthuset, Lewismannen, Kvinna inför rätta, Kulturmannen och andra texter, Simma med de drunknade. Ska skriva omdömen då värmen har försvunnit.

Vet inte vilken bokblogg som tipsade om boken Tiden där emellan; jag följer ju flera. Tack till den personen! Den här boken har jag i stort sett sträckläst sedan jag började med den igår. Har läst 25 % och tror inte jag kommer att bli besviken på resten.


Så här skriver Bokus:
"En spännande historisk berättelse, baserad på verkliga händelser. Året är 1936 och den unga sömmerskan Sira flyr sitt välordnade liv i Spanien för en häftig förälskelse, men blir sviken och övergiven av sin älskare i Marocko. I hemlandet rasar inbördeskriget och Sira tvingas bygga upp en ny tillvaro i Nordafrika. Hon blir snart modesömmerska åt de förnämsta kvinnorna i den kosmopolitiska exilkolonin. När andra världskriget bryter ut rekryteras hon av brittiska underrättelsetjänsten och återvänder till Madrid under täckmantel, som modeskaparen Arish. I sin ateljé hör Sira skvaller och information från nazisterna som hon smugglar ut i form av morsekod på sömnadsmönster. Det är en helt anan värld än den hon lämnade, och hon vet inte vem hon vågar lita på. Är mannen hon förälskat sig i verkligen den han påstår sig vara? Dubbelspel, konspirationer och oväntade händelser tvingar Sira att fly för livet. Tiden där emellan är delvis baserad på brittiskan Rosalinda Fox memoarer. Fox var älskarinna till Juan Luis Beigbeder, den spanske generalkommissionären i Marocko och sedermera  Francos utrikesminister. "En underbar roman med dramatik, kärlek och hemligheter ... och djärva och välgjorda karaktärer." Mario Vargas Llosa, Nobelpristagare.

Kajsastina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar