söndag 14 augusti 2016

En smakebit på søndag


Genom den norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten kan vi ge och få smaktips från böcker vi läser. Bloggen administreras av Marie och varje söndag får vi lägga in tips och också läsa andras tips om böcker. En regel finns: Inga spoilers!


Jag har just ikväll laddat upp Eugen Kallmans ögon av Håkan Nesser. Har läst ett 40-tal sidor. Jag ar så förtjust i Nessers språk, ibland ganska ålderdomligt, men det är roligt att höra orden som jag känner igen, är född på 30-talet. 


Mitt smakprov börjar på sid 19
Så är det dags igen. Jag köpte min trettioförsta lärarkalender i förmiddags, de förbrukade trettio tar upp nästan ett helt plan i bokhyllan. De står där i en jämn grön rad och när jag tänker på att var och en av dem innehåller cirka etthundrafemtio namn, etthundrafemtio unga människor, så får jag en känsla av stolthet och sammanhang i bröstet Mening rent av. 

Från sid 22:
Jag har tänkt mycket på Kallman under sommaren, det har nog alla. En sådan egendomlig människa han var och ändå en sådan utmärkt lärare. Kanske är de så att en god lärarpedagog behöver en dos knepighet i ryggsäcken men om jag antydde att Eugen Kallman varit min vän är det i så all en sanning med modifikation. Han höll sig inte med vänner, det behövdes inte. Jag menar inte detta som någon sorts kritik, vissa människor värnar om sin ensamhet på samma sätt som andra värnar om sina golfklubbor.

Här kan du läsa om andras smakebitar

1 kommentar:

  1. Hej,jag har faktiskt aldrig läst någon bok av Nesser.
    Funderar om jag möjligtvis skulle börja med att läsa någon.
    Ha en fin Augusti helg.
    Mvh:Ingrid

    SvaraRadera