måndag 12 december 2016

Julen, julen den julen 2016

Jag har skalat av det mesta med julen i år. Ja, några klappar blir det till barnbarnen. Halva familjen far till sitt hus i Värmland, äldsta dottern med familj. Idag fyller hon 50 år och är i Rom några dagar. Jag ringde henne på Messenger i morse och grattade med sång! Inga inlägg av privata födelsedagar gör jag på¨FB. Den 18 december ska vi fira henne med ett julbord på¨Grand. Hur ska det gå? Jag som äter så litet! Men miljön är tydligen viktig. Själv satsar jag på lax, sill och efterrätterna, som jag av erfarenhet vet är fantastiska. Julafton är jag med yngsta dottern, som fyllde 46 år den 9 dec. Det blir nog julafton med både fransk och svensk mat. Jag har en enda uppgift: att laga Jansson dagen före. De bor ju nära mig så jag kan få sova i min egen säng. Skönt! Hemma hos mig kommer ingen julmat att finnas. Absolut inga kakor och inget godis. Eventuellt blir det besök i kyrkan vid någon av julhögtiderna. 

Vad gör jag då istället för julaktiviteter? Stickar, läser, sköter Pontus och promenerar 4 ggr ute med honom. Han älskar snö! Just nu syr jag ihop mohairtröjan till M. Sedan ska jag sticka en halsvärmare till K, en polotröja till liten hund, dvs Pontus. 

Den här röda flugan virkade jag till papipoovalpen Pontus. Svårt att fånga oss båda på bild, men så här såg det ut.  Med den här bilden önskar jag allabloggvänner och andra ute i bloggosfären

 En God Jul och Ett Gott Nytt År! 

4 kommentarer:

 1. Det låter som om du satsar på en lugn och skön jul. Vi hjälps åt, jag och mina barn. På julafton är vi hos Eva på Stenstugu och på juldagen kommer det hit till mig. Då ska det vara inkokt lax och Ris á la Malta. Det hör till traditionen och den rubbar man inte i första taget.

  God Jul och Gott Nytt År!

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Det verkar som om du får en trevlig julhelg.
  Ibland kan det bli för mycket av allt det goda.
  Ha det bra och ha en riktigt fin julhelg.
  Vi ses på det nya året - hoppas jag.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 3. Så fint foto på dig o hunden.Jag önskar dig en
  "Fridfull" Julhelg,och Ett Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 4. Så söt han blev i sin fluga :D
  Kramis och fortsatt skön helg :)

  SvaraRadera