lördag 11 augusti 2018

Mitt tema för bloggen är min bokläsning

Mitt tema för bloggen har förändrats sedan jag började blogga. Bokläsning till  största delen och absolut ingenting privat. Konstaterar att det är lördag igen och att mitt begrepp om tiden har ruckats det senaste halvåret.  Dagarna är ganska lika och jag måste ha struktur för att få ordning på min träning. Rollatorpromenaderna har återupptagits sedan värmen försvunnit. Hoppet om att jag ska bli bättre har återvänt. Rollatorn är bra så att jag går rakt och inte får en vaggande gång senare. Styrkan i benen har nu börjat komma tillbaka. Jag äter frukost, handlar, promenerar och träffar vänner på Seniorträffen bland annat. Passar på att punktstäda då jag har en bra dag.

På slutet av sommarhettan kom min äldsta dotter och tog med mig att bada. Det var jätteskönt. Önskar att jag hade tillgång till en bassäng att träna i.

Det här inlägget handlar inte om någonting egentligen. Jo, kanske vill jag göra klart för mig själv att försöka undvika att dag efter dag berätta var jag går, vad jag äter. Det kan knappast intressera någon; ja inte ens mig själv.  Jag gillar inte att läsa bloggar, som har det som röd tråd i bloggen, men smaken är olika. Ska undvika att berätta om krämporna, även om de har blivit många. Sjögrens syndromlänken ligger kvar i marginalen, om någon söker på det så får de information.

Ända sedan unga år har jag haft en bok till hands. Som tonåring låg jag och läste under täcket med ficklampa. Har läst om de flesta klassikerfavoriterna flera gånger. Numera läser jag gärna nya böcker, men återgår till klassiker på somrarna. Har nyss rensat ut nästan allt och också gjort mig av med bokhyllor. Läser enbart på läsplattan och de böcker som jag har kvar är favoriter. Glaskroppsavlossningen på vänster öga finns kvar, men det är inte farligt och det är som läkaren sa för fyra år sedan. "Du vänjer dig". Jag har fått plats att inreda med ett arbetsbord i vardagsummet. Jag vill inte ha någon elektronik i sovrummet. Endast avkoppling och sömn där och musik.

Bloggen har ett syfte för mig själv: att kunna gå tillbaka och se vad jag skrivit om en författare och de böcker jag läst.

Min sysselsättning framöver blir:
  • Att fortsätta läsa på min läsplatta. Ska skriva ned alla böcker jag läst det senaste halvåret  i nästa inlägg. 
  • Att ansöka hos kommunen om färdtjänst. Vilket jag gjort för fem veckor sedan. Inget svar. 
  • Om svaret  är negativt, får jag ordna min träning/ sjukgymnastik på ett ställe nära mig för då måste jag bekosta taxin själv.
  • Att följa mitt träningsschema hemma 3 gånger/dag. 
  • Att besöka Seniorträffen i Edsberg. De har en bra träning 3 ggr i veckan. De har också andra trevliga aktiviteter. Nästa vecka är det surströmmingskalas. Dit är det 5 min promenad.
  • Att träffa döttrarna och barnbarn då och då. I morgon är det 14-årskalas. Ska bli trevligt att se alla efter sommaruppehållet.
  • Att umgås med ett fåtal vänner. Att hålla kontakt med alla vänner som bor kvar i mina gamla städer via mail och telefonsamtal.
  • Att sticka. Har lagt upp till ett par senapsgula torgvantar, passande till min basker i samma färg.
  • Sist kommer jag att ha dotterns hund Pontus på måndagar, dvs från söndag kväll till måndag kväll. Det gick bra för en vecka sedan. Har saknat honom och vartefter jag blir bättre kan jag utöka dagarna. 

Det är 21 grader idag i Sollentuna och tangenterna klibbar inte. Hoppas på fortsatt lagom väder.

Ha det gott!
Kajsastina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar