lördag 11 augusti 2018

Mitt tema för bloggen är böcker

Mitt tema för bloggen har förändrats sedan jag började blogga. Bokläsning till bokläsning största delen och absolut ingenting privat. Med den början för dagens inlägg konstaterar jag att det är lördag igen. Dagarna är ganska lika, då jag gillar att ha struktur. Frukost, handling, promenader nu när värmen försvunnit. Träffar vännerna på Seniorträffen och i vår kyrka på torget. Jag äter frukost,  handlar, promenerar och träffar vänner på Seniorträffen bland annat. Passar på att punktstäda då jag har en bra dag. Jag går ju fortfarande litet ostadigt inne så det går långsamt. Men det blir bättre och bättre.

Det här inlägget handlar inte om någonting egentligen. Jo, kanske vill jag göra klart för mig själv att försöka undvika att dag efter dag berätta var jag går, vad jag äter.  Det kan knappast intressera någon. Gillar själv inte att läsa bloggar, innehåller alla dagens sysslor, men smaken är olika. Ska undvika att berätta om krämporna, även om de har blivit många. Sjögrens syndromlänken ligger kvar i marginalen, om någon söker på det så får de information.

Ända sedan unga år har jag haft en bok till hands. Har läst om de flesta klassikerfavoriterna flera gånger. Numera läser jag gärna nya böcker,  men återgår till klassiker på somrarna.  Har nyss rensat ut nästan allt och också kastat bokhyllan. äser enbart på läsplattan och de böcker som jag har kvar är favoriter. Jag vill få struktur på det jag läst och kunna gå tillbaka för att se vad jag skrivit om en bok eller författare.

Min sysselsättning är just nu:
  • Att fortsätta läsa på min läsplatta. Ska skriva ned alla böcker jag läst det senaste halvåret  i nästa inlägg. 
  • Att ansöka hos kommunen om färdtjänst.
  • Om svaret  är negativt, får jag ordna min träning/ sjukgymnastik på ett ställe nära mig för då måste jag bekosta taxin själv.
  • Att följa mitt träningsschema hemma 3 gånger/dag. 
  • Att besöka Seniorträffen i Edsberg. De har en bra träning 3 ggr i veckan. De har också andra trevliga aktiviteter. Nästa vecka är det surströmmingskalas. Dit är det 5 min promenad.
  • Att träffa döttrarna och barnbarn då och då. I morgon är det 14-årskalas. Ska bli trevligt att se alla efter sommaruppehållet.

  • Att umgås med ett fåtal vänner. Att hålla kontakt med alla vänner som bor kvar i mina gamla städer via mail och telefonsamtal.
  • Att sticka. Har lagt upp till ett par senapsgula torgvantar, passande till min basker i samma färg.
  • Sist kommer jag att ha dotterns hund Pontus på måndagar, dvs från söndag kväll till måndag kväll. Det gick bra för en vecka sedan. Har saknat honom och vartefter jag blir bättre kan jag utöka dagarna. 
På kortet är han ett år och otrimmad, Nu är han två år.

Det är 21 grader idag i Sollentuna och tangenterna klibbar inte. Hoppas på fortsatt lagom väder.

Ha det gott!
Kajsastina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar