söndag 3 april 2011

Bokresan Jorden runt (3) - etapp Asien

Lyrans Noblesser är reseledaren på vår färd som nu med hjälp av böckernas värld fortsätter till Asien.

Idag hämtade jag mitt bokpaket från Bokus med två ganska tunna pocketböcker:
 
Den ovillige fundamentalisten av Mosin Hamid (Pakistan) och
Båten, av Nam Le (Vietnam)

De sex misstänkta – Vikas Swarup (Indien) har jag inte fått tag på ännu men hoppas hitta den senare. Så här står det om ”Båten” (debut 2208) på baksidan av boken: Båten är en hyllad novellsamling, som som tar oss från Colombias slum till Teherans gator; från New York City till Iowa City; från en liten fiskeby i Australien till et fartyg på Sydkinesiska havet. Med hjälp av en mångfald av röster och perspektiv tar Le med oss till hjärtat av vad det innebär att vara människa, oavsett var i världen man befinner sig. Nam Le kommer snart ut med en roman."

Innan jag börjar resan ska jag, i morgon, gå och göra om en misslyckad rotfyllning. Jag ska också läsa ut Vargas boken. Är på sid 314, men det går långsamt att läsa. På kvällarna har jag lättare lektyr. Boken kan bara intas i små doser.

4 kommentarer:

 1. Hej! Och tack för att du läser och kommenterar Eternellen. Din boklista fortsätter att imponera - just nu läser jag bara packar av papper från nämnd och kommun, varvar med en och annan "feel good" eller sånt som man bara kan läsa rakt igenom utan att fundera. Däremot har jag en trave som väntar, bl a Bockfesten som Jan fick i julklapp av mej. Längtar efter våren, det känns att den är på väg. Och jag är strax på väg till orientaliska dansen.
  Njut vårtecken och hoppas jag ljumma vindar. Kram Ulrika

  SvaraRadera
 2. Tack för boktips och för din omtanke gällande min viktnedgång!

  Min mamma har också Sjögrens syndrom, en väldigt besvärlig sjukdom på många sätt har jag förstått.

  Hoppas att du har en mild variant.

  Ha en fin dag!
  Kramar Linda

  SvaraRadera
 3. Önskar jag hade mer tid att läsa. Din jorden-runtresa tycker jag är ett fint tema.
  Mario Vargas Llosas böcker är jobbiga. Har svårt att hålla rätt på alla namn.
  Hoppas tanden nu är ok. Tandläkarebesök är inte roligt.
  Ha en skön helg.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 4. Polargrevinnan: jag har så mycket tid att läsa, eftersom jag inte kan göra så mycket annat. Jag håller med dig om att Vargas är svårläst på grund av alla upprabblade namn. Men eftersom det är en intressant handling fortsätter jag.

  SvaraRadera