fredag 22 april 2011

Kattliv i stilla veckanKörde hem min katt Sessan nyss på morgonen - hon skrämde slag på Leo som nu har varit borta sen igår morse. Jo, han kikar in försiktigt genom altandörren men sén springer han iväg då han anar att Sessan är där.

Bortsett från kattlivet har veckan varit lugn.
 • Onsdag
  Besök hos husläkaren och reumatolog. Besökte  kyrkan på öppen onsdag. Vi är tre damer som fyller ar samma år och månad, tre dar i rad. Jag fyllde den 20, dam nr 2 fyllde igår och nr 3 idag. De hade fixat tarta, men den var till oss alla tre. Fick grattissamtal från Kina, dotter M, och Miami, dotter K. Tog mig ater till huset tidigt för att ta min inflammationdämpande medicin och sedan var jag knockad för resten av dagen.
 • Torsdag
  Bestämde mig för att hålla mig still och ta inflammationsmedicin hela dagen. Biverkningarna ar inte roliga men jag satt ute i solen och läste. Skulle lägga in citronsill tills familjen B kommer hem, men i hushållet fanns inte hel kryddpeppar. Hittade heller ingen konservöppnare, sa det fick vara.
 • Fredag
  Sov gott och vaknade ½7. Bestämde mig för att köra hem katten och vattna blommorna, ta med kryddpeppar, konservöppnare m.m. Har därför inte tagit inflammationsmedicin idag, jag kör ju bil och tänker också kora till kyrkan kl 15.00. Birgitta, som fyllde i går, ville ha sällskap.
  Pa kvallen lade jag in tva byttor citronsill. Jag lagade ocksa en broccolisoppa som har tillsatser av lok, vitlok, ingefara och gurkmeja. Dessa ingredienser har antiinflammatorisk paverkan pa kroppen. Dessutom ar den god. Jag fryser in i sma satser.
 • Påskafton lanar jag bilen och hämtar Marianne, som bor i en annan del av Sollentuna. Jag har inte haft bil pa 7 ar, sa jag kor bara har i narheten. Vi ska  sitta ute och äta sill med tillbehör och ha det mysigt.
Ska nu vattna mina penséer och krukväxter och tillbringa litet tid i solen fram till
klockan 3.


Ha det bäst!4 kommentarer:

 1. Ha nu en underbar dag, hoppas solen skiner på din kropp så det hjälper mot inflammationen oxå. KRAM!

  SvaraRadera
 2. God fortsättning på Påsken och Kram Mi

  SvaraRadera
 3. Oj, förlåt för att jag svarar nu först... *skäms lite*
  Men saken är den att du hade kommenterat på min bokblogg, och tyvärr tittar jag in där mera sällan..... *skäms lite till*

  Men nu ska du få svaret på din fråga ;o))

  LCHF fungerar jätte bra för mej. Har hållit på med det nu i 15 månader och vill inte gå tillbaks till det "gamla livet". Livet då jag åt allt och var ständigt sugen på någonting, speciellt "socker"... Så fort jag hade ätit en portion mat så ville jag ha nåt sött... Och när jag skulle handla så köpte jag en massa onödigt bara för att jag var sugen..
  Men nuförtiden äter jag när jag är hungrig. Och känner väldigt sällan "sug".
  Och det funkar även att äta lite "dålig mat" oxå, som på resor t ex. Med dom följderna förståss att jag får lite ont i magen och ett jäkla sockersug... ;o)
  Men sockret smakar inte gott längre, det smakar "starkare" än förut.
  Jag trivs med den här livsstilen, den passar mej. Jag mår bra och kommer i mina gamla kläder, OCH kan böja mej ner utan att magen tar emot... ;o))
  Lycka till om du beslutar dej för att prova på det!!!

  SvaraRadera
 4. Valde själv att ta lite snaps igår och ingen medicin. Bara så jag kunde njuta av maten, påskbordet. Man måste få ha lite roligt också eller hur? Kram på dig!

  SvaraRadera