måndag 25 april 2011

Bokresan jorden runt (3)

Är tillbaks i mitt eget hem efter den gångna veckans retreat. Katterna kan ju inte prata, så det har varit helt tyst förutom husgrannarnas ljud från olika trädgårdsredskap och då och då gräsklippning. Jag såg inte att grannarna satt ute och njöt av vårvärmen.  Framåt kvällen letade sig grilloset in till min uteplats och jag gick in. Igår hade vi en trevlig lunch med dotter M med familj. M och jag planerade sommarens odling av grönsaker.  I en av odlingsbäddarna hade fyra örtväxter överlevt: citrontimjan, fransk dragon, citronmeliss och gräslök. I den andra odlingsbädden ska vi ha sallad och annat. Familjen kom hem från sin lilla resa till Peking och de var mycket nöjda. Vi satt ute många timmar den dagen då naturen exploderade och björkar och allt annat  slog ut. Jag njuter varje stund trots pollenallergin. Om några veckor blommar alla fem äppelträden!
 
Innan jag tog mig till K´s hus på skärtorsdagen handlade jag litet varmrökt lax. På väg från affären passerade jag vårt fik. Blev sittande där med min nya kompis över en kopp kaffe latte i två timmar.  Vi träffades på en vinterpromenad för ett år sén. Nu i vår har vi träffats regelbundet på vårt fik. Det kunde ha blivit en romans, men så fick jag ont i foten, gudskelov, så nu är han bara en trevlig person att prata med över en kopp kaffe.

Hos dottern har jag haft tillgång till fler kanaler än hemma, men jag har ändå inte orkat titta. Jag blir bara trött av att titta på TV.

Istället läste jag Den ovillie fundamentalisten och Båten plus en bok som dotter K hade hemma, Svinalängorna. Jag återkommer till vad jag tyckte om Den ovillige fundamentalisten och Båten, då jag får tid.  Jag tjuvstartade maj månads bokresa till Oceanien med boken Oscar & Lucinda av Peter Carey.  De böcker, som inte finns på bibblan, köper jag på Bokus. De är billigare i pocket och på Engelska. Romanen verkar lovande - jag är på sid 59 redan. Jag hoppas det ska bli en trevlig bekantskap med en för mig okänd författare.  

1 kommentar:

 1. Oj då, en till med allergi. Rinnande ögon och nästäppa - men det struntar jag i - måste bara vara ute. Vilken påskhelg vi haft. Nästan som sommar. Bara det inte kommer bakslag och tar kål på allt som nu slagit ut. Nu var jag pessimistisk, men det har hänt.
  Det blir inte så mycket läsande för min del just nu. Men tack för tipsen. Jag har ett block där jag skriver upp böcker du och andra berättar om.
  Svinalängorna har jag läst och den var mycket bättre än filmen, tyckte jag.
  Ser att du är på jorden runt resa med dina böcker. Kul idé.
  Ha en fin och trevlig vecka - den blir kort -
  ta vara på den.
  Kram Viola

  SvaraRadera