lördag 23 juli 2011

Norge

Idag kanner jag med de anhöriga till de som drabbades vid det illdåd som utfördes av en galning i Norge? Det ar svårt att ta in att terrorn kommer allt närmare. Hoppas att brottslingen inte är medlem av någon större gruppering - det är illa som det är. Stackars alla ungdomars och barns familjer. Vilken fruktansvard händelse.

Hoppas att ondskan i världen ska minska. För varje ond gärning måste det finnas tusentals goda. Eller?

8 kommentarer:

 1. Allt våld skall förkastas, nu är det en galning som tagit sig fräckheten att släcka oskyldiga människors liv, barn, ungdomar. Oavsett vem/vilka är det för j..ligt!

  SvaraRadera
 2. Man kan verkligen fundera över hur dessa strömningar blir till. Hur kan man plötsligt börja tycka att jag står över dig, att dela in människor i över- och undergrupper, att vissa är bättre än andra, att vissa har rätt och andra har fel?
  Hur blir man ett känslokallt monster av denna kaliber som går runt och avlivar ungdomar, som låtsas vara en polis som lugnande säger att ni kan komma fram nu, för att sedan kallblodigt skjuta ner dom.

  SvaraRadera
 3. Jag hoppas oxå att det finns tusen goda eller en miljon goda till och med! Kram...

  SvaraRadera
 4. Det är svårt att tro att det goda överväger det onda, när världen ser ut som den gör. Att det finns både och är ju helt klart. Och att det krävs fler goda gärningar för att uppväga en ond, det är nog också rätt klart.

  Men visst finns det tröst i att se och höra om de människor som offrar sig själva för att hjälpa och stötta andra. Man önskar bara att deras kraft kunde lysa igenom lite mer, så att världen påverkades i rätt riktning...och att ondskan fick stryka på foten en aning...

  Men livet är inte rättvist, vilket också är en sanning vi har svårt att påverka...

  Kram

  SvaraRadera
 5. Jag vet inte om du läste Anonyms svar på din kommentar på min blogg, men jag vill i alla fall säga att det är en mycket snäll och vänlig, men rak man som värnar om mnniskor och natur, och jag vill inte att du ska känna dig påhoppad på något vis.
  Det är egentligen väldigt roligt att diskutera med honom, men dagens ämne kan ju aldrig bli roligt enbart tragiskt. Tyvärr har han lagt ner sin blogg på grund av trakasserier. Han är en författare med ännu outgivna böcker, och vi är många som saknar hans blogg.

  SvaraRadera
 6. Så ofattbart och så definitivt. Vad är det för krafter som tar sin plats i ett mänskligt väsen? Jag och de flesta med mig förmodar jag, står frågande och förtvivlade över vansinnet.

  SvaraRadera
 7. Förfärligt det som hände i Norge.

  Trodde vi hade fred på Jorden.

  Jo i början använde jag mig av LCHF, men sedan jag kom till Hälsoenheten för överviktiga/rökavvänjning m.m. så sa Gerda att jag skulle äta tallriksmodellen och ta fullkornspasta,fullkornsflingor,fulkorns-bröd och inte äta fett utan 1.5% på mjölken,ännu mindre fetthalt på annat. som jag gjort länge.Äta fem mål mat om dagen inkl.mellanmålen.
  Går inte ner i vikt, tror jag har fel på ämnesomsättningen. Nu har jag försökt med alla tänkbara alternativ. Jag går inte ner i vikt.Huvudsaken är väl att jag mår bra.

  Lite småproblem har jag som torrhet i munnen, rinnande röda ögon,det är ju bagateller.Stelhet i lederna.

  Vill Du veta mer, kommer inte på något mer för tillfället.

  Kram Mi Ps.Tack för att Du gillar min frisyr, som egentligen inte är en frisyr, det faller så naturligt Ds

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Det är ofattbart det som hänt oskyldiga människor!
  Man hoppas det får allt stöd och professionell för att bearbeta sorgen och trauman.
  Kram /Bea

  SvaraRadera