tisdag 9 augusti 2011

Besök vid Ulriksdals trädgårdar och café, dopp i pol och firande av 7-årigt barnbarn

Vilken heldag jag har haft med trevligheter! Vi skulle egentligen fara till en ö i Mälaren utanför Västerås, där jag har en god vän som bor hela sommaren i sin sommarstuga. Nu blev det inte så, eftersom damen ifråga inte har telefon där och inte heller äger en mobil. Jo, det finns några människor som inte hänger med på teknikvågen. Vi ville inte fara på vinst och förlust, ifall hon kanske hade rest bort. Trots att hon far till stán en gång i veckan fick hon inte mitt brev, där jag hade föreslagit den 9 augusti. Damen har ringt mig innan och vi bestämde att jag skulle sända ett brev innan. Min dotter skulle skjutsa mig och hon kunde bara den dán. Istället gjorde vi  en tur till Ulriksdals trädgårdar, där jag inte hade varit på länge. Jag passade på att träna att ta bilder med nya mobilen. Några blev bra, men på en del skakade jag nog till litet och dessutom började det duggregna, men det var varmt och en mycket skön promenad bland alla landen med blommor, grönsaker och växter. Jag handlade blommor, grönkål, dottern sallad och en del krukväxter och perenner. Majsen och rödbetorna var inte mogna, så jag kommer absolut att fara dit en gång till för att skörda.
Bild mot vattnet

Ett fält med olika blårosa blommor

Många fält med solrosor


En ljusare sorts solros
De här färgerna ville dottern ha i sin trädgård nästa sommar.
Det började bli utblommat nu, men de längst bak ¨
är röd stormhatt.
Det trevliga cafét var vår belöning efter vår handling.
Vi satt ute under ett lövtak, drack kaffe, åt ciabatta med salami och brieost.

Det här var lövportalen som jag ville fota. Dottern fick
ställa sig som blickfång och eftersom bilden är suddig, lägger jag in den.
Vi for hem till dottern, där hon pysslade med trädgården. Själv plockade jag en jättestor squash från vår odling för att ta hem och ha som bas i min ratatouille. Vi har 12 st kvar och då har M gett bort några. Jag läste i solen i skön stol vid polkanten men doppade mig då och då. Det går att ta 8-10 simtag runt i den. 
Dagen avslutades med födelsedagsfirande av E, 7 år. Vi besökte San Marco på Häggviksvägen dit svärson F kom från jobbet, dotter K cyklade dit med barnbarn A. Jag och dotter M hade hämtat C från träningen och kört dit med mig och E. Svärson Y tog bilen med födelsedagsbarnet. Ja, logistiken verkar krånglig att få alla nio samlade på samma plats kl 18.30.
Jag njöt av sällskapet, den goda maten, gott rödvin och Tiramisu till efterrätt - barnen tog glass med jordgubbar. Födelsedagsbarnet grattades och var glad och nöjd.
3 kommentarer:

 1. I dag känns det nästan oansvarigt att inte ha vare sig stationär telefon elle mobil. Hur gör man då om det händer något och man befinner sig på en ö? Förlitar man sig på att grannarna står för telefon då?

  Det blev ju en lyckad helg hur som helst, med nästan hela alfabetet samlat runt middagsbordet.

  SvaraRadera
 2. Kajsastina, med eller utan suddighet har du fina och trevliga bilder. Trevligt var det också att läsa om vad som inte hände och vad som blev av. Vilken lycka att få vara med de sina, äta, dricka och njuta blomsterprakt och samvaro. Ulriksdal ska få ett besök av mig också snart. Nu hoppas jag du får en fin helg

  SvaraRadera
 3. Jag erbjöd min väninna min gamla mobiltelefon (som fungerar för samtal), men det ville hon inte. Just nu vadar hon i vattnet och hugger bort vass!
  Jag måste träna med kameran. Då jag knäpper åker det tillbaka för att man ska ställa in igen, precis när jag har fått bilden i fokus.

  SvaraRadera