måndag 8 augusti 2011

Min sommarläsning

Idag fixade jag ärenden i Sollentuna C snabbt. Jag går sällan och shoppar om jag inte ska ha något just då. Putsade frisyren hos min frissa som hade slarvat litet med klippningen för tre veckor sedan och då jag inte var nöjd gick jag tillbaka.
Tittade, som vanligt in på biblioteket. Jag skulle reservera några böcker, bland andra Anna Swärds Till sista andetaget, men där på utlåningshyllan "max lån i 7 dagar" fann jag Amos Oz´ Lantliga scener och Nicole Krauss´ Det stora huset. Jag får bara ha dem i en vecka, men det räcker säkert. Träffade en vän och fikade ute i solen på kafé Biblos. Det var lagom varmt så vi blev sittande en lång stund. Plötsligt var klockan 3, tog bussen hem och började under resan läsa  Det stora huset.

Läsningen i sommar har blivit eftersatt på grund av det vackra vädret och också rörig, då det händer att jag lägger en bok åt sidan, om jag inte finner den intressant efter ca 30 sidor.

Här nedan mina lästa böcker i juni och juli, utan inbördes ordning:

Paul Auster, New York-trilogin
Aino Trosell, En gränslös kärlekshistoria
Ian McEwan, Lördag, På Chesil Beach och Hetta (har lyssnat som radioföljetong)
Dorothy Sayers, Oskuld och Arsenik,
Amos Oz, En berättelse om kärlek och mörker,
Siri Hustedt, Sorgesång
Karin Alvtegen, En osannolik historia
Nicole Krauss, Kärlekens historia,
Tatiana de Rosnay, Saras Nyckel

Av Lyrans Noblessers Utmaning - Nobelpriskandidater har jag följande böcker kvar att läsa: 
Michael Ondaatje, Anils skugga
Ismail Kadaré, Aprils frusna blommor
Tomas Tranströmer
Adonis
Haruki Murakami, IQ84

Jag fick nyligen en fråga om när och hur jag läste:
Jo, jag har dit lika mysigt morgon och kväll ungefär som bilden visar till höger. Det händer att jag stjäl av den dyrbara sömnen och läser långt in på natten. På dagen läser jag sittande i skön fåtölj eller vid köksbordet. Nu på sommaren följer boken också med mig ut vart jag än ska. Då slipper jag stå och ha tråkigt vid busshållplatsen. Jag läser kanske i genomsnitt  3-5 timmar. Däremot tittar jag mindre på TV. 


1 kommentar:

  1. I sommar har läsandet varit ryckigt för min del. Massor av annat har tagit en stor del av min tid. Jag längtar till en lugn solig dag när jag kan sitta under parasollet och läsa. Inte en enda sån dag har det varit än. Massor med sol och värme men alldeles för mycket att göra.

    SvaraRadera