fredag 21 oktober 2011

När jag försöker hålla ordning försvinner det saker - just nu två böcker!

I flera timmar har jag ikväll letat efter mina två böcker som ska läsas i samband med Bokresan jorden runt, se bilderna. Jag brukar aldrig sätta in olästa böcker i bokhyllan, men kanske den här gången. Jag har i några veckor rensat i bokhyllorna och lagt i tre höger: Hög 1 bärs upp på vinden för långtidsförvaring, hög 2 kastas (bl a alla mina skolböcker och faktaböcker + Camilla Läckbergs tidiga deckare som jag inte gillade) och hög 3 ges bort.
Jag ger upp och börjar istället läsa romanen Siri av Lena Einhorn.

Hoppas vi får lika fint väder i morgon som vi haft idag.

Trevlig helg alla där ute i bloggosfären!5 kommentarer:

 1. Önskar dig detsamma! Tyvärr var vädret igår betydligt bättre än dagens ... ack, ack, det blir bättre sa de på TV ....

  SvaraRadera
 2. Inte ska du kasta bort böcker! Ge dom till Kupan eller liknande, då kan RK få in lite slantar och läsare få en bok till ett överkomligt pris. Nog finns det dom som skriver mycket sämre än Camilla Läckberg och i vilket fall så är det bättre att läsa någon bok än ingen. Kan tänka mig att CL:s böcker är tillräckligt lättläsat för invandrare som behöver träna upp sin svenska t ex.

  SvaraRadera
 3. Jag kastar bara bort mina gamla skolböcker, faktaböcker, som nu är inaktuella. En hög ger jag bort: till kyrkan, seniorträffen och vänner.
  De jag bär undan är fina böcker, som jag inte vill kasta men inte har plats för i bokhyllorna. Jag tänker inte köpa fler bokhyllor eller andra möbler.

  SvaraRadera
 4. Oj, det var nog ett tag sedan jag läste bloggar märker jag hos både den ena och den andra. Du har nya blommor på din balkong. Vackert.
  Böcker, ja. Dom kräver onekligen plats och med jämna mellanrum gör även jag utrensningar. Knappt har jag gjort det förrän jag träffar på någon som också gjort samma sak och så står jag där med en kasse böcker som jag bara mååååste läsa.

  SvaraRadera
 5. Jag rensar också i bokhyllorna då och då. Det blir röda korset som får dem.
  Böckerna du letar efter har nog hamnat i fel hög, de kommer nog fram,
  Mormor sa alltid att det som inte är stulet kommer tillbaks.
  Väder ska jag inte tala om, måndagsväder mulet och dimma halva dagen. Vi hade tänkt åka ut till landet men ändrade oss. Solen kanske tittar fram i morgon. Hur som helst så ska vi stänga för vintern.
  Kram Viola

  SvaraRadera