fredag 25 november 2011

Basar i Edsbergskyrkan, Sollentuna den 26 nov kl 11.00--14.00

Julen närmar sig och plötsligt blir det första advent. Om ni tittar noga, syns snöflingorna på min blogg. Jag kanske ska byta min header till något mer "vintrigt". För mig känns det som en överraskning att hösten har gått så fort. Själv ordnar jag ingenting "juligt" hemma mer än ljus och några blommor. Jag tar det som det kommer. Jag har tillsammans med flickorna bestämt vem som ska göra vad i matväg till julafton.  Ingen - i varje fall inte jag - ska stå vid spisen och slava. All mat är ju så lättlagad och det mesta kan göras i förväg - vi brukar inte ha så  många rätter. Jag gillar bara sill och lax av julmaten. Men visst är det roligt att komma i stämning med ljus och vacker musik på julaftonen. Svärsonen ska gå i kyrkan på julafton och i julottan. Jag följer med julafton men vill inte gå upp så tidigt på juldagen.


Den här veckan har jag varit i kyrkan onsdag och fredag. Vi ordnade  i onsdags med lotterierna och prismärkte allt. Idag lade vi fram det som ska säljas på bord. Då vi var klara  drack vi  naturligtvis kaffe. Jag hade köpt med mig en smörgås då jag varit på styrketräningen mellan 12 och 13 och missat lunchen. En dam som skulle baka lussekatter till brödförsäljningen hade blivit sjuk, så jag ändrade mina bakplaner från en mjuk pepparkaka till att baka lussekatter. Då jag på vägen hemköpte jäst och saffran var stressen i butiken påtaglig. Vad är det som stressar människor? Själv känner jag mig allmänt olustig av de röda adventsstjärnorna, som jag inte gillar.
Nu har jag en ledig stund då degen står på jäsning. Sedan ska jag städa upp i köket. Usch vad jobbigt!! Något mer hinner jag inte ikväll.
Oj då, det har jäst och jag ska rulla  lussekatter.
Här nedan några bilder på våra alster till försäljning.
Förra året hade vi för litet stickade saker - De stora randiga längst fram
är lösa polohalsdukar

evans bilder

Bilden lånad från Evans bilder
http://www.alderaan.se/grafik/animeringar/animeringar.htm


Jag önskar alla bloggvänner
en skön och mysig Första Advent!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar