söndag 11 december 2011

Nu tar jag paus över jul åtminstone!Julen närmar sig, men jag har inte  så många julförberedelser, eftersom vi hjälps åt med maten. Jag tar i alla fall uppehåll  med blogginlägg över julhelgerna. Jag vill njuta av allt som jag gillar med julen - musiken, ljusen, blommorna och inte minst gemenskapen med familjen. Tyvärr är jag inte så förtjust i julens stress affärer, äter inte skinka och inte godis längre.  Det jag tycker bäst om är lax, sill och saffransbröd. Den sista julen som jag hade hemma hos mig var för 16 år sedan. Då var barnbarn A 1 år och på Annandagen lämnade föräldrarna pojken hos mig några dagar och  flög till Hongkong. Jag minns att snön vräkte ner då jag drog pulkan till affären, där han sprang omkring som sjutton.  Det var det året som Pelle Svanslös var i adventskalendern och han var så rädd för Måns. Han pekade mot skogen och sa  frågande - Måns kommer? Nästa gång fyller han 18 - helt ofattbart!
I morgon är det 4:e dagen jag äter penicillin och jag hoppas att all värk i bihålor, hosta osv ger med sig. Så i morgon börjar jag göra det som faller på min lott:

Beställa skinka hos Percys i Norrviken. 
Köpa hem ingredienser till Janssons - den lagas den 23.
Köpa hem ingredienser till sillinläggningen - den fixas den 22. 


Ha det gott!

5 kommentarer:

 1. Hejsan ! Önskar Dig en fröjdefull Jul och allt som hör till Julen.

  Att jag har fler bloggar,är kanske jobbigt för många av mina läsare och bloggvänner. Du får så gärna kommentera i varenda en.Har ju även en där jag skriver om mina barndomsminnen och bus jag gjorde.
  http://lillgrimman.bloggo.nu

  Kram Mi

  SvaraRadera
 2. Då får jag önska dig en riktigt GOD JUL!

  Och så hoppas jag att du kryar på dig, så att du snart känner dig piggare igen.

  Varm kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Jag håller med dig, det finns så mycket annat att njuta av till jul än julmaten. Med åren har det blivit allt mindre för min del eftersom magen sätter stopp. Julen är fantastisk ändå. Du verkar ha läget under kontroll vad beträffar dina uppgifter och gör helt rätt i att ta en bloggpaus under julen. En riktigt god och skön, frisk och rofylld jul önskar jag dig.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Önskar dig en fin jul. Hoppas att din antibiotika kur skall göra dig frisk så du blir riktigt pigg.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Önskar dig en riktigt, riktigt god och skön jul! Hoppas också att du snart är frisk igen.

  SvaraRadera