måndag 14 november 2011

Bokresan jorden runt (3) - Afrika

Måndag kväll och idag hade jag ingenting planerat. Det är skönt att ha en dag utan tider att passa. Jag är klar med akupunkturen - har gått tio gånger. Vattengympan bestämde jag mig för att avbryta, då det är för tidigt på morgonen och det går ingen buss då. Jag står i kö för en annan tid.
Jag gjorde en hel del småärenden i mitt centrum: ICA, apotek och bibblan. Jag fick ett mail från biblioteket att min beställda bok hade kommit. Det är praktiskt att kunna beställa böcker via datorn. Har idag avslutat en bra bok, Siri av Lena Einhorn. Ska skriva om den i veckan. Tisdag har jag styrketräning och onsdag är det basararbete och på fredag ska jag äntligen klippa mig. Det är åtta veckor mellan klippningarna.

Jag är försenad på månadens Bokresan Jorden Runt (3). Nu ska jag ta ett beslut om vilken bok jag ska börja med. Jag har skaffat de här tre böckerna, som visas nedan. Det ska bli intressant att besöka Afrika, men det är inte säkert att jag hinner med alla tre.

Till helgen kommer jag att träffa mina döttrar med män och barnbarnen äta middag tillsammans. Den här gången blir det hemma hos äldsta dottern, jag kommer att hjälpa till med matlagningen. Jag ska baka en god chokladtårta till dem innan.  Vi har inte träffats allesammans på mycket länge. Det är svårt att pussla ihop en tid då alla är hemma. 

Idag känns det jättebra när jag fick reda på att yngsta dottern m fam firar jul hemma i Sverige  - det har de inte gjort på fem år. Svärsonens syster kommer från Hamburg. Det som gläder mig mest är att vi ska träffas mitt på dagen och äta och sedan får familjerna ha sin julklappsutdelning med barnen på kvällen.  
Maaza MengisteMiral Al-Tahawi

5 kommentarer:

 1. Visst är det skönt när man har "tom" dag att göra vad man känner för :)

  SvaraRadera
 2. Man behöver någon dag då och då utan att ha något att passa.
  Du behöver allt ha lite att göra om du ska läsa alla tre böckerna. Resa i böckernas värd vidgar vyerna. Är det en cirkel du är med eller bestämmer du själv bokvalet. Jag brukar gå med bokhandelns läsecirkel i oktober men hoppar över i år. Vi ska tillbringa en del av vintern i varmare klimat. Jag berättar sen i bloggen.
  Ha en fortsatt fin vecka.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 3. Viola, Jag ser fram emot att läsa om din resa. Jag hinner säkert läsa, har läst halva första boken idag. En dags vila utan krav gör underverk. Böckerna jag läst är en bokcirkel här på blogspot, http://lyrannobel.blogspot.com/2011/11/jorden-runt-3-afrika.html. Det har varit jättekul, men det slutar i december, eftersom Lyrans Noblesser inte ordnar någon 2012. Jag har en egen önskelista på alla böcker jag vill läsa.

  SvaraRadera
 4. Det ser ut som spännande böcker alla tre, jag har inte läst någon av dem, så jag kan inte komma med något råd om vilken du ska starta med.

  Ha en riktigt trevlig familjehelg!

  SvaraRadera
 5. Alla är riktigt god läsning enligt mig! Du kommer säkert att vara nöjd med vad du än börjar med. De är olika till karaktären och i språk så du lär få en varierad bild av Afrika norr om Sahara.

  SvaraRadera