torsdag 12 januari 2012

Vad gör jag en sån här blöt och grå dag?

Jo, jag har bakat släta kardemummabullar - samma recept som jag gjorde med saffran till  jul. Barnbarnspojkarna är inte så förtjusta i kanelbullar, så jag har smaksatt bullarna med  kardemumma - hel stött i mortel.
Jag har inte tagit bort min ljusstake, tycker den är så fin.
Jag har inte haft mossa i den. Den är en prydnad ändå.
Jag tände ljus och unnade mig en bulle till kaffet

Efter den mycket snabba veckostädningen satte jag mig ner med boken Felicia försvann. Innehållet är skrämmande men verkar trovärdigt. Rent litterärt håller inte boken någon högre standard, men jag var tvungen att lägga den ifrån mig efter halva boken för att vila tankarna. En del som står där känner jag själv igen - jag försökte göra upp med min egen mamma två gånger - en gång vid 12 års ålder (mentalt stängde jag då av henne) och nästa gång vid 37 års ålder och talade då klartext. Men nog om det.

Jag har också förändrat  layouten på bloggen. Det är kul att leka litet, men svårt att hitta en bakgrund som passar headern och bloggen i övrigt. Men till slut hittade jag en bakgrund för två kolumner. Jag har gått in på fixadinblogspot.com och läst hur man ska få headern i mitten på bloggen, men jag väntar med det för det kanske tar lång tid att luska ut. Sedan ser jag att teckensnitt och färger kanske behöver bytas. En del dricker nog rödvin en sån här grå och snöblaskig dag, men jag köpte nytt nagellack istället. Det går inte att dricka rödvin tillsamans med medicinen. Nagellack piggar också upp. Se bilden sist.
Jag har gjort alldeles för mycket idag med värk som följd, men ibland är det värt det. Har tagit mycket värkmedicin, fyra gånger, men i morgon är jag ledig och ska på styrketräning. Kom ihåg dragningen av pocketböckerna, så ni som har lust att vara med kika i högerkolumnen och anmäl er.

Idag blir det inga kommentarer från mig - måste nu bums i säng. God Natt alla!


/Kajsastina

3 kommentarer:

 1. Dom där bullarna ser goda ut, kommer säkert att gå åt som smör i solsken.

  Du kanske måste förminska bilden lite i headern för att få plats, alternativt bredda din blogg. Det senare är enkelt att göra (Utforma - malldesign - justera bredd).

  Sen fattar jag inte varför den där irriterande texten "Backgrounds by..." måste ligga där. finns säkert något sätt att få bort det, men jag vet inte hur.

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset Cici. Jag har varit inne på bredden, har ocks¨å beskurit bilden tidigare, men det var ett under att den fastnade överhuvudtaget.Jag har ju läst här: http://fixa-din.blogspot.com/2011/09/centrera-din-headerbild.html hur man ska göra. Får se när jag har tid.

  SvaraRadera
 3. Dina bullar ser jättegoda ut blir riktigt bullsugen nu:). Har funderat på att läsa den boken. Såg att hon var med i Skavlan men jag missade det igår tyvärr.
  Nu väntar en promenad på mig vi har brunchat hela fm.
  Ha en skön kväll!
  Kramar

  SvaraRadera