måndag 9 januari 2012

Tematrio - BarndomsskildringarNu har Lyrans Noblesser en ny tematrio  Berätta om tre läsvärda barndomsskildringar!  Så här skriver Lyrans noblesser i sin blogg  om boken Cecilia försvann:


"Den senaste i den långa raden av barndomsskildringar jag läst är Felicia försvann av Felicia Feldt. Felicia försvann är en självbiografisk, mycket tragisk berättelse om en barndom som präglades av alkoholmissbruk, översvallande kärleksbetygelser och lika överdrivna bestraffningar, oförutsägbarhet, otrygghet, sexuell exploatering o s v. Jag skulle vilja poängtera att den här boken är läsvärd i sig själv, inte bara för att Felicias mor är Anna Wahlgren."
Jag kommer att läsa de här tre böckerna:
1. Felicia försvann av Felicia Feldt - se ovan.
2. Kattöga av Margaret Atwood
Den snart femtioåriga konstnären Elaine Risley återkommer till sin hemstad Toronto för en retrospektiv utställning. Ett halvt liv tidigare flydde hon staden och ett omöjligt äktenskap. Hon gör en tillbakablick på sin barndom och möter här sina plågoandar från skolan. 3. Korparna av Tomas Bannerhed
Huvudpersonen Klas växer upp i ett fattigt Småland på 70-talet. Hans liv kretsar runt faderns tilltagande galenskap och traktens fågelliv. Jag såg en intervju med honom på TV och det sägs där att författaren har ett underbart språk.

/Kajsastina

2 kommentarer:

  1. Det känns som om man bara gått och väntat på den här boken. När man hört AW:s tvärsäkra uttalande i barnuppfostringsfrågor kunde man inte bli annat än en tvivlare till hennes teser. Att ha så många barn, skriva så många böcker och dessutom ställa upp i en massa olika media, det var bara inte trovärdigt och jag har flera gånger undrat hur barnen i den familjen har mått.

    SvaraRadera
  2. Läste Karin Thunbergs som vanligt skickliga intervju med Felicia i SvD. Blev nyfiken på boken och lite förundrad över att mamma Anna uttalat att hon tyckte att detta skulle klarats av inom familjen och att hon reagerat på att bokomslaget hade bild på henne. Ska hon säga, tänkte jag då. Hon som exponerat sin familj till oanständighetens gräns. Det kan väl inte vara så att hon har ensamrätt på detta beteende i den familjen.

    SvaraRadera