måndag 23 april 2012

Världsbokdagen
Idag firas Världsbokdagen. Jag brukar vara med och byta böcker den här den dagen, men jag har varit hemma idag och firar med att fortsätta läsa Little Bee. Igår natt läste jag till ½ 2. Historien är mycket gripande.

Förlaget vill inte berätta så mycket om handlingen och det förstår jag efter att ha läst drygt 100 sidor nu. Så här står det i Bokus presentation: "The publishers of Cleave's new novel don't want to spoil the story by revealing too much about it. They will say that the beach scene is brutal, and that it braids the fates of a 16-year-old Nigerian orphan and a well-off British couple." Det tar längre tid än vanligt på grund av dimsyn och rinnande ögon då och då. Jag köpte boken  på Engelska - tycker det är bra med en kartonnerad bok och att stilen är större än i en pocketbok. Det är inte fel att hålla språket levande. Priset är bra - ligger mitt emellan inbunden och pocket.

Just det, jag var på Stadsteatern igår, matinéföreställning och blev glatt överraskad över att det var så bra. Även om jag sett filmerna många gånger, var det här en annorlunda stil. Bra skådespeleri! Humor och en härlig stämning spreds av alla personer vid den lilla järnvägsstationen. På en stor duk projicerades bilder från kriget och London i början och skådespelarnas ansikten visades i närbild på duken, vid känsliga pass. Mycket skickligt gjort. Musik och sång framfördes också vid sidan om. Tågen dundrade fram på duken vid stationen. Ett ovanligt grepp!

/Kajsastina
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar