fredag 20 april 2012

"Tröst för ett tigerhjärta"

Nu framåt kvällen börjar jag nog bli glad över min födelsedag, speciellt om man tänker på alternativet. Vi firade ju förra söndagen med familjemiddag. Gick upp 07.00, dotter M skjutsade mig idag (annars brukar jag åka sjuktaxi) till min 5:e och nästsista CHOP-kur. Kuren ges via den inopererade "Portacatten". Port-a-Cath är ett implanterbart injektionssystem, som ger god tillgång till blodkärl och underlättar intravenös behandling, både för patient och personal.
Hela systemet ligger under huden vilket minskar risken för infektioner och stör inte patienten i det dagliga livet. Genom huden och membranet kan en nål införas i kammaren  under behandlingen.


Vi var ensamma på salen och hon läste en bok, jobbade litet och gick och köpte kaffe latte. Vi kom hem vid 1-tiden, jag försökte äta en lätt lunch och läste DN då M dammsög och drog över badrumsgolv och kök med Citronajax. Innan hon for hem till familjen handlade hon i min butik på vägen. Själv sov jag i över TVÅ timmar och är något mindre trött, men illamående och har problem med dimsyn och tåriga ögon. Jag hoppas det går över till söndag då vi har tre biljetter till Stadsteatern. Om jag bara är trött, kan jag gå, men inte om jag har andra biverkningar. Vi överlåter i så fall biljetten till dotter K eller M´s man.


Filmerna, som bygger pjäsen, går ofta i repris och de har följt mig genom åren. Speciellt filmen från 1945 har jag sett många gånger och jag tycker den är bättre än den med Meryl Streep. Noël Cowards Brief Encounter hade urpremiär 1936 som teaterpjäs under namnet Still Life. 1945 kom David Leans klassiska filmversion med Celia Johnson och Trevor Howard i huvudrollerna. Den guldpalmbelönade filmen har fått många efterföljare. 1974 kom en version med Sophia Loren och Richard Burton och 1984 kom den i ny tappning i Falling in love med Meryl Streep och Robert De Niro för att nämna de mest kända.

I huvudollerna Helena Bergström och Jakob Eklund
Elektrisk, bitterljuv, återhållen passion i skuggan av andra världskriget. Noël Cowards mästerverk Brief Encounter om förbjuden kärlek får nytt liv på Stora scenen i en föreställning som blandar teater med sång och klassisk biofilm.


Alldeles nyss ringde barnbarnflickan E och gratulerade på födelsedagen och pratade en stund. Hon skulle se Let´s dance, men jag ska vila ögonen så det blir nog radio för min del.


Ha det gott!


/Kajsastina

1 kommentar:

  1. Hoppas innerligt att du piggnat på dig så att du kommer iväg till teatern. Helgkram!

    SvaraRadera