fredag 11 maj 2012

Snart blommar äppelträdetI dotterns trädgård finns åtta äppelträd. Kortet visar mitt favoritträd, under vilket jag brukar sitta och läsa i skuggan på sommaren. På andra sidan av huset är det för mycket sol och där stojar barnen i polen. Skörden av äpplen blev stor förra året och jag förses hela tiden med nya flaskor äppelmust. På Kristi Himmelfärdsdagen fyller mitt äldsta barnbarn 18 och då lär äppelträden stå i blom. Till lunch hade jag köpt en bit varmrökt lax och till den gjorde jag äggröra. Jag kände nästan smak, men det var i alla fall nyttig mat. Något mer positivt idag alltså.

Tack för alla uppmuntrande kommentarer. Många i min närhet håller kontakt och frågar hur jag mår, men verkar inte vilja höra något svar. Jag svarar bara "bra" eller "hyggligt bra". Mina äldsta vänner  i de städer jag bott tidigare, Västerås och Umeå, klarar av att vara stöttande, men så har vi också gått igenom mycket tillsammans av både glädje och sorg och känner varandra väl.


Önskar alla som tittar in en Trevlig Helg!


/Kajsastina  

4 kommentarer:

 1. Härliga minnen i en skön årstid.

  Det där med att ha människor som bryr sig är härligt. En vän är ju en som står kvar oavsett vad som händer.

  Tyvärr så är det så många gånger som man får frågan hur det är men innan man svarat är de någon annan stans, så jag känner igen det, man svarar bara "bra".
  Kram till dig och en önskan om en fin helg.

  SvaraRadera
 2. Här har det hänt saker och ting. Ny header (tror det heter så). Själv har jag inte den ringaste aning om hur man fixar dylikt men jag njuter av mina bloggvänners alster.
  Skönt att höra att maten nästan! smakar dig. Det där med att fråga hur någon mår har tyvärr blivit en fras ibland utan innehåll. Vill man inte veta borde man inte fråga. Jag får rannsaka mig själv hur jag brukar göra.
  Skön och rekreerande helgkram

  SvaraRadera
 3. Nu blev jag sugen på varmrökt lax och äggröra. Lax har jag ingen hemma, men jag skulle kunna steka lite bacon, det är aldrig fel.

  Det är nog ofta så att när någon frågar hur man mår, förväntas man svara "Tack bra".

  Det är ett fåtal som verkligen menar allvar med den där frågan och om man då börjar dra sina krämpor, eller sorger, blir de lite ställda och vet inte hur de ska bete sig. Det är svårt det där.....

  Varm kram, Ingrid

  SvaraRadera
 4. Kanske att vännerna som inte låtsas bry sig, i alla fall gör det men inte vet hur dom ska visa det. Man kanske tror att den som inte mår så bra vill tala om något annat än sina krämpor, (om jag nu får uttrycka din kamp så vanvördigt). Det kan bli missförstånd åt båda hållen.

  Jag tror trots allt att de flesta människor verkligen bryr sig om sina vänner.

  Det måste väl vara ett bra tecken att maten börjar locka. Hoppas att den kommer att smaka allt bättre efterhand!

  Snygg header förresten!

  SvaraRadera