lördag 11 maj 2013

Sommaren har äntligen kommit!

Inte för att jag vet vad det är för djur på bilden men den visar sin livsglädje.


I år, till skillnad från förra året, har även jag kunnat njuta av alla vitsippor och blåsippor som täckt markerna. Plötsligt på drygt en dag slog björkarna ut. Det enda negativa är att många "atjo" gör att jag måste ta allergimedicin. Det enda negativa är att ta allergimedicin. Mailade till Mina vårdkontakter igår. Fick ett sms inom en halv dag att jag kunde hämta näsdroppar, ögondroppar och tabletter. Så nu fixar det sig.
 
GÖKOTTA KL 08.00
 

Kristi Himmelfärdsdagen var jag med på gökottan intill Edsbacka slott vid Edsviken. Hade gått upp kl 06.00, ovanligt tidigt för mig, men det var det värt. Till att börja med låg dimman som en ljusgrå slöja ovanför vattnet, men precis medan vi sjöng "En vänlig grönskas skira dräkt" tittade solen fram och den skira grönskan gjorde sitt till att höja livspulsen. Vi drack sedan kaffe och pratade innan vi gick hem.

På måndag ska jag till Karolinska för kontroll och jag tog proverna för en vecka sedan. Jag planerar ingenting för sommaren innan jag vet hur det ligger till.

Däremot ska det bli roligt att ta emot studenten C i slutet av maj och i juli är det dags för E´s konfirmation. Själv ska jag den första juni på klassåterförening i Västerås. Vi känner varandra väl, vi har träffats vart 5:e år och också några extra gånger då någon varit hemma på besök från utlandet. Jag bodde ju nära (Köping) och tog ofta bilen och körde till Västerås. 
 
Jag har läst färdigt Elsa Morantes böcker HISTORIEN och idag öppnat boken EGEN ELD av A.B. Yehoshua.

Jag kommer inte att prioritera bloggningen den här fina årstiden. Jag mår annars ovanligt bra och måste bara tänka på att hjälpa ryggen på traven med morgongymnastik, en promenad på 30-40 min. Ingrid tipsade mig om en app som jag nu laddat hem. Den visar steg och km, vilket räcker för mig. Jag tränar bara mot mig själv, men förutom att gå tänker jag positivt och tränar också mentalt. 

Andas djupt och ha det gott där ute i grönskan!

/Kajsastina

1 kommentar:

  1. A.B. Yehoshua är blan de bästa Israeliska författare. Hoppas du gillar boken.
    Kram

    SvaraRadera