Ett recept från Allt om Mat
De här saffransbullarna blir saftiga och goda, då smör och socker blandas in efter första jäsningen. Prövade det här receptet förra året och har också testat då jag bakar vetebröd. Eftersom jag inte kan läsa har jag börjat baka litet. De här ska jag ha till försäljning på Basaren.
1 msk
|
|
0,5 tsk
|
|
2 tsk
|
kardemumma,
stött
|
ägg, till
pensling
|
Garnering
smör, smält
|
|
Tillagning
1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, 37°.
2. Stöt saffranet med socker och blanda ner i degvätskan.
3. Finfördela jästen i en bunke och häll den fingerljumna degvätskan över. Tillsätt ägg.
4. Tillsätt salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
5. Rör smör och socker poröst. Tillsätt kardemumma. Arbeta ner smör- och sockersmeten i degen med elvispens degkrokar.
6. Ta upp degen och baka ut den till bullar.
7. Lägg bullarna på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa övertäckta ca 20 min.
8. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna.
9. Pensla med smält smör och doppa i socker.
/Kajsastina
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar