måndag 5 maj 2014

Jag bor ovanför ett lindträd....

Just nu är trädet som grönast och blomningen är tsnart slut.
 Det här är ett högt träd, eftersom jag bor på 5:e våningen.
Det har växt i många år.

Kuriosa:
Förr i tiden planterade man lindar som skyddsträd och det skulle skydda mot åskan. Det var gudinnan Frejas träd. Linden har blivit glädjens och kärlekens träd, eftersom Freja var kärlekens gudinna. 
 
/Kajsastina 

4 kommentarer:

 1. Lindblomsdoft, lindblomshonung , lindblomsthe underbart!

  margareta

  SvaraRadera
 2. Har varit inne hos dig lite då o då men inte tagit mig samman o skrivit något hos dig, men det tänker jag ändra på nu!

  Tyvärr är jag inne i ett smärtskov nu o kan inte göra annat än att ligga i sängen el. soffan där jag pysslar med mitt. Högen med böcker som ska recenseras växer o får tyvärr vänta med att bli skrivna då det tar för mycket kraft att göra det.

  Hoppas att du mår ok under din lind o jag hoppas på värme igen så att jag kan ligga på min utomhussäng som maken har ordnat åt mig. För nu väntar jag på att syrenerna ska börja blomma så att jag kan ligga o kika på dem när jag läser mina kära böcker.

  Kramis från en Pockethexa som uppskattar dina kommentare <3!

  ....o som längtar att få komma ut o gå med min höga rullator som kallas för gåbord (läste nämligen din ga. kommentar om din rullator som väckte uppmärsamhet).

  SvaraRadera
 3. Visst är det lycka att kunna titta ut genom ett fönster och att se det man ser, njuta av det och att förstår sammanhang.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Så härligt att sitta och titta rakt ner i ett så vackert träd. När linden blommar surrar det väl av en massa insekter kan jag tro.
  Ha det gott!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera