fredag 17 oktober 2014

AF ska förbereda för 90-dagarsgarantin.


De senaste sex åren har
35 000 ungdomar befunnit sig i arbetslöshet. Löfvén föreslår nu jobb, praktik, utbildning och andra AMS-åtgärder som ska kunna ge ungdomar sysselsättning inom 90 dagar. Det handlar ju inte om riktiga jobb, men statistiken kommer nog att se bra ut om deras förslag går igenom.


Alliansen har infört flera reformer för att långsiktigt minska utanförskapet bland unga men mer behöver göras och de var på god väg. Alliansen slopade arbetsgivaravgifter för arbetslösa och sjukskrivna och halverade arbetsgivaravgiften för unga under 26 år. Alliansen har gjort det billigare att anställa dem som bäst behöver ett jobb. De tar bort fas 3 och bidragsarbeten. De har inte gjort panikinsatser som nu föreslås utan arbetat långsiktigt. 

Det går inte att trolla fram arbeten. Att ge företagen ersättning för en ungdom att ha en praktikplats/lärlingsplats är väl bättre än att hitta på jobb, som inte finns. Varför ska företagen anställa unga som inte har en användbar utbildning?  På sjukhusen kan ungdomar utan utbildning inte få arbeta. Det är ett alltför viktigt jobb.


Socialdemokraterna vill göra det tio miljarder dyrare att anställa unga. Att införa en ungdomsskatt är direkt oansvarigt och hur leder det till fler jobb? Man byter ut riktiga jobb mot AMS-platser och bidrag. Arbetsmarknadsstyrelsen ska kontakta kommunerna också för att skapa arbeten. Det nämns ingenting om att önska samarbete med företagen. Ändå nämner man 32 000 trainee-jobb, som ska trollas fram. Varför ett engelskt ord, jag skulle säga praktikplats. Jag hoppas verkligen att Alliansen m fl går emot det här förslaget.

Nu lämnar jag dagens tankar på politiken.

/Kajsastina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar