torsdag 6 november 2014

Dimman låg tät över slagfältet vid Lützen ...

Någon dimma har jag inte sett idag den 6 november, däremot snö. Undrar om dagens ungdomar i skolan får lära sig stycket utantill som vi fick då jag gick i skolan. Besynnerligt att vi skulle känna till årtalet 1632 och att konung Gustav II Adolf dog på slagfältet men kriget vanns. Gustav Wasas sonson dog och efterträddes av drottning Kristina, endas 6 år, men Axel Oxenstierna tog hand om svenska folket.  Resten är historia.

Sverige idag råder det fred men inte frid. Många av oss oroar oss för den regering vi fått. Hur 17 kommer det att gå?/Kajsastina

4 kommentarer:

 1. Ja du, den nya regeringen trevar sig fram i dimman och det är frågan om ifall de inte kommer att gå totalt vilse.
  Ha en fin dag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Förhoppningsvis är historiaundervisningen annorlunda idag. Historia var ju dötrist då man gick i grundskolan. Men den kan ju vara så rolig.

  Förut delade du med dig av ett recept på "Herrgårdspepparkakor"...vet inte var jag gjort av det. Skulle jag kunna få det igen?
  Kram

  SvaraRadera
 3. Eleonor! Jag såg receptet häromdagen. Jag lägger in det inom de närmaste dagarna. I morgon harjag styrketträningen men sedankommer det.

  SvaraRadera
 4. Dessa macho män!
  Idag har papporna VAB och jag blir glad då jag ser papporna med sina ungar. Inte heller behöver vi få i oss de mängder med mat som ju var vanlig på den tiden - (åtminstone om man var kung/drottning) margareta

  SvaraRadera