fredag 19 juni 2015

Har fått hjälp med att sortera in böckerna i bokhyllan

I måndags blev det dubbelbokning av tider här och stressnivån blev hög. Jag hade bokat veterinären kl 08.00 för min katt Sessan. Nu springer hon förhoppningsvis runt i sin katthimmel. På söndagen fick jag bekymmer med vänster öga och kontaktade Vårdguiden ( 1177) . Damen där ringde till S:t Eriks Ögonklinik och bokade in tid för mig kl 08.00 på måndag morgon. Jag åkte hemifrån i taxi kl 07.00, då K hämtade min katt. Det var glaskroppsavlosning i ögat, inte lika allvarligt som näthinneavlossning, men det var viktigt att kolla att det inte var några hål på näthinnan. Läkaren sade att det skulle gå över på några veckor, men det är förargligt för mig att se mörka, sotliknande slingor som sveper från sidan och inåt på vänster öga. Synen var oförändrad.

Igår hämtade jag boken Giganternas falll av Ken Follet. Den är på 885 sidor, men igår läste jag fram till s 185. Språket är lättläst och intressant. Året är 1911 då boken inleds. Återkommer då jag läst mer.

Då jag kom hem stod barnbarn A. utanför och väntade på mig. Han hjälpte mig att sortera böckerna i utländska och svenska och sedan i bokstavsordning. Sedan fick han lunch, spaghetti med köttfärssås innan han cyklade hem.
Jag har gett bort, kastat eller burit upp böcker på vinden, så nu blir det lättstädat och fräscht.


1 kommentar:

  1. nej oj så tråkigt - och allt på en gång. Hoppas läkningen av ögat blir bra snart. underbart att du fick hjälp av barnbarnet / margareta

    SvaraRadera