lördag 13 juni 2015

En smakebit på Søndag


På söndagar delar vi med oss smakbitar ur de böcker vi just då läser. Administrerar gör Mari på Flukten fra Virkeligheten. Enda regeln: No spoilers! Här hittar du fler smakbitar.

Det finns ett gammalt talesätt: "I brist på bröd äter man limpa". Eftersom jag inte kan ta mig till bibblan och hämta mina beställda böcker, tar jag vad jag hittar i röran då alla egna böcker ligger utvräkta i soffan sedan tapetseringen i förra veckan. 
(Klicka på böcker ovan, så hittar du mitt förra inlägg). Jag började häromdagen att läsa en spänningsroman av Nora Roberts. Orken är inte som den ska, då jag har en sjuk Birma som ska få somna in i morgon. Hon blev 13,5 år
Nåväl, här är jag nu på sid 19:

"Eli vaknade i Bluff House, släpade sig bort från den återkommande blodiga, chockartade marritten, mot solskenet. Han blev sittande en stund såsom han farit upp, vilsen och yr. Han såg sig omkring i rummet och började minnas, medan hjärtat så sakta återgick i normal takt. Bluff House. Han hade åkt till Bluff House. Lindsay hade varit död i nästan ett år. Huset i Black Bay var äntligen till salu. Mardrömmen låg bakom honom. Även om han fortfarande kände hur den flåsade honom i nacken. Han körde handen genom håret och önskade att han kunde lura sig själv att somna om, men visste att om han lade sig ner och blundade igen, skulle han omedelbart förflyttas till biblioteket och sin mördade hustrus kropp. 

Ändå kunde han inte komma på ett enda gott skäl att stiga upp. Han tyckte sig höra musik - svagt, långt borta. Vad tusan var det för musik? Han hade vant sig så vid alla ljud, röster, musik och tevemummel i föräldrarnas hus under de senaste månaderna att han inte reagerat på att det inte borde höras musik här, utan bara ljuden av havet och vinden."

/Kajsastina

13 kommentarer:

 1. Länken hit från Mari fungerar inte, du verkar ha länkat till en administrationssida :)

  Nora Roberts har jag gett upp nu, det är för mycket kärlek i dem :)

  SvaraRadera
 2. Det är alltid lika jobbigt när man blir tvungen att ta det beslutet! Beklagar! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten. Nora Roberts är en författare jag funderar på att läsa något av.

  SvaraRadera
 4. Skickar lite styrkekramar till dig inför morgondagen. Tack för smakbiten. Ha en fortsatt trevlig söndag!

  SvaraRadera
 5. Det hørtes ut som du skal miste et dyr i morgen? Jeg er virkelig lei meg for at det er nødvendig Jeg har selv opplevd det. Klem!

  SvaraRadera
 6. det är det värsta med att ha husdjur. att de en dag tar slut. har själv en gammal katt. förstår att du tycker att det är jobbigt. men kanske bäst för sjuka kissen ändå.
  tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 7. Åh, lider med dig angående katten. Bara för precis halvåret sedan förlorade jag min 12-åriga katt p.g.a sjukdom - hemskt jobbigt, tar tid att komma över men man gör ju det så småningom, bit för bit. Tack för smakbit, förresten! :)

  SvaraRadera
 8. Trist å lese om dyret ditt.. men takk for smakebit.

  SvaraRadera
 9. Åh vad tråkigt med katten din....
  Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. Jag har flera Nora Roberts -böcker som jag skall läsa, tror att denna är en av dem. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 11. Så ledsamt med din katt.
  Smakbiten var spännande. Tack för den.

  SvaraRadera