tisdag 29 mars 2016

Läsandet går trögt, men Pontus växer

Nu har jag lånat om Brända skuggor och Den stulna romanen. Jag har också på läsplattan Kulturmannen av Ebba Witt-Brattström. Jag fick fel bok, skulle låna Århundradets kärlekskrig, men Kulturmannen är verkligen intressant. Har också laddat Irakisk Kristus av Hassan Blasim. Den senare borde jag hinna läsa klart i mars, då den ingår i Bokrean jorden runt V. Jag har inte kunnat läsa vanliga böcker, då jag haft fullt sjå att hålla valpen borta från att bita i boken. Min läsplatta går bättre, men vissa böcker finns inte utgivna som e-bok.

Pontus är på väg att somna, i min säng!
Axels katt Leo är här på påsklovet. Han iakttar lugnt från sitt upphöjda läge! 
Leo är en mycket fin norsk skogskatt.
Jag kommer att vara ledig från Pontus i morgon, onsdag och lördag-söndag. Det verkar som det kommer att funka bra med valpen och att vi turas om att ha den. Fast jag har den mest under valpstadiet. Han lär sig nytt varje dag och växer så det knakar. 

Det vi tränar just nu är att han ska lämnas ensam och det går bättre och bättre. 15 minuter har gått bra, men det tar ungefär 20 minuter att gå nerför trappan till centrum. Hemköp levererade min beställning på Annandag påsk. Det är helt suveränt!

Pontus är bara tio veckor och har lärt sig Nej, sitt namn, och Sitt. 

I morgon ska jag på ett årsmöte kl 10.00. 13.00 ska jag antingen gå till kyrkans öppen onsdag eller spela Canasta på Seniorträffen. Jag tror det lutar åt kortspel!

Nu ska jag unna mig några timmars läsning. Har gjort så mycket nytta sedan M hämtade Pontus. 

Kajsastina

2 kommentarer:

 1. Det är mycket jobb med en valp, men också mycket givande. Det är under den tiden som grunderna läggs. Varje framsteg är härligt att beskåda. Nästa steg får bli att han inte rör böckerna. :)
  Ha det så bra i våren.

  SvaraRadera
 2. Så fin Pontus är,ja det är mycket att lära en liten valp.
  Visst är det roligt med ett husdjur.Vår lilla Mia är nu 17 månader.Som tiden springer iväg,och nu plötsligt har vi våren här.Idag har det varit här vid Hallandskusten
  en riktig fin vårdag,fast i skuggan är det ännu så kallt.
  Så vi satt på utealtanen i solen och drack kaffe idag.
  Ha en fin helg.
  Mvh:Ingrid

  SvaraRadera