fredag 8 april 2016

Lyrans noblesser reser till Afrika i april och jag tar det lugnt på resan

Idag hämtades valpen Pontus på förmiddagen. Tog tag i  Bokresan Jorden runt, eftersom jag inte hann med i mars (se i högra kolumnen valpen Pontus). Tog mig bara till Pakistan (Brända skuggor). Försökte också med Irak (Irakisk Kristus, som jag fann obehaglig!). I april styr vi kosan till Afrika, närmare bestämt Ghana. Boken är en riktig bladvändare så jag hinner nog också i helgen läsa Onåd av J M Coetzee.

Oj, såg först efteråt att glasögonen matchade bokomslagstexten.
Har köpt fyra billiga läsglasögon i olika färger.

På läsplattan har jag nu också Århundradets kärlekskrig av Ebba Witt-Brattström

Det ser ut att bi ett gråväder i helgen, men mig spelar det ingen roll. Naturen vilar och det kommer nog ett uppvaknande om någon vecka. Såg i förra årets blogg att jag led av allergin redan den 15 april.

I alla fall, Trevlig helg alla kompisar i bloggosfären!

/Kajsastina

2 kommentarer:

 1. Jag beundrar dig som hinner och har behållning av så mycket läsande. Jag läser lite på kvällen men dagarna går till annat. Men det är så klart en prioritets-fråga. Nu spelar herrn och jag bridge
  tre eftermiddagar, vilket vi gillar.
  Vad mysigt att ha en liten valp. Jag har haft hund en airedaleterrier. Jag tog halvdags-semester i tre veckor. Ja, det var roligt, man var sak har sin tid. Nu vill jag inte
  uppfostra någon liten valp. I katt skulle jag kunna tänka mig, men det är så många i min omgivning som är allergiska.
  Våren är på väg. Men idag regnar och blåser det.
  Jag skall till tandläkarexamen idag - inget vidare.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 2. Jag läser korta stunder vid frukosten. Har aldrig, som andra, läst dagstidning då. Den stunden är min bokstund. Den intensiva läsningen kommer under ledigheten i sommar.
  Men jag avverkar böcker ändå, för sedan ett år tillbaka har lyssnar jag på ljudböcker när jag är ute och promenerar. Har blivit riktigt biten av det, men det har stor betydelse vem som är uppläsare. "Fel" uppläsare gör att jag avslutar boken ganska snart och byter till något annat. Men jag har lärt mig att vissa kan växa med sin röst och sitt sätt att läsa, bara man ger dem en liten chans ... men det gäller inte alla.

  Vilken tur du har som kan köpa billiga läsglasögon. Den turen har inte jag ... Snygg bild med den där matchningen ... ;)
  Kram

  SvaraRadera