söndag 22 maj 2016

True Murder av Yaba Badoe . Bokresan Jorden runt Afrika


Resan till Afrika blev något försenad för mig på grund av hundvalpen (snart 5 ½ mån) som kräver tillsyn. Sträckläste i alla fall boken True Murder, eftersom den var spännande och lättläst. På grund av min tidsbrist skriver jag bara ned mitt omdöme längst ned i poäng. Det här skriver Bokus om boken:

Elvaåriga Ajuba har kommit till England från Ghana. Hennes pappa har lämnat henne på en internatskola i Devon, där hon försöker förstå vad det egentligen var om hände hennes mamma hemma i Accra. På skolan träffar hon den utåtriktade Polly Venus, vars familj hon snart blir involverad i. När flickorna en dag hittar reter v vad som visar sig vara två spädbarn på Pollys vind inleder de en egen brottsundersökning, inspirerade av mordgåtorna i favorittidningen True Murder. Samtidigt som de två flickorna gräver sig djupare ner i Pollys familjehistoria börjar det gå upp för Ajuba vad som hänt i hennes egen familj. Speglarna börjar tala till henne. Yaba Badoe är dokumentärfilmare, journalist och författare. Hon har en examen från Cambridge och har jobbat på BBC. Hennes prisbelönta dokumentärfilm The Witches of Gambaga, som handlar om en grupp kvinnor i Ghana om dömts till att leva som häxor, har visats på festivaler världen över. True Murder är hennes debutroman. Det är en spännande och mångbottnad roman som utspelas i en klassisk brittisk internatskolebiljö. Yaba Badoe delar sin tid mellan England och Ghana.

Jag tyckte boken var lättläst med bra språk, fin miljö och intressant intrig. Blev dock besviken på slutet då författaren gjorde ett extra slut som var vidrigt och onödigt.
Därför ger jag boken 3/5 poäng.


     

2 kommentarer:

 1. Hej,Ulla.Hoppas att det är bra med dig.Jag önskar dig en
  fin helg o Nationaldag.
  Mvh:Ingrid

  SvaraRadera
 2. Vill titta in och önska dig en Glad och Trevlig Midsommar.
  Hoppas att allt är bra med dig <3
  Kram

  SvaraRadera