söndag 19 februari 2017

Livets kontraster


Förra söndagen började jag skriva ett inlägg, men orkade inte slutföra det. Livet är som det är, varje dag fullt av kontraster, men den här söndagen kändes det påtagligt! E hade fyllt 18 och vi träffades för en brunch. Att träffa alla barnbarnen (ja, inte C som pluggar i Lund) var mer än någonsin fullt av glädje, då jag kände mig litet hängig utan att veta varför. Vi serverades som avslutning en god moussetårta. Mina barnbarnspojkar börjar också växa till sig, den äldsta blir säkert 2 m lång och den yngsta, 13, har också rusat iväg på längden men även intellektuellt. Han använder ord som en vuxen och är nyfiken och vetgirig.

På kvällen tänkte jag att jag inte hört av min vän i Västerås på några veckor. Jag ringde upp, trots att jag kände på mig att jag kanske skulle störa. Sist genomgick hon cellgiftsbehandlingar. Hon svarade och berättade att hon nu ligger på en avdelning för palliativ vård. Hon hade åkt hem från rehabenheten, men var tvungen att fara till akuten efter några dagar. Hon berättade sakligt; hennes förhållningssätt till livet har varit att göra det bästa i alla situationer. Hon har varit delvis handikappad i sitt liv men arbetat ändå. Alltid fått klara sig själv. "Ulla, vi får se hur lång tid det tar". Hon vill inte ha besök då hon sover mycket, men jag ska försöka få dotter att skjutsa mig någon dag. Hela veckan har jag känt mig påverkad. Våren är i antågande, men får hon uppleva en sommar till?

3 kommentarer:

 1. Det är svårt att veta om din vän vill ha besök eller inte, men du vet säkert bäst själv hur du ska förhålla dig till det. En vän att hålla i handen en stund kan nog vara en tröst även för den tappraste.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Jag vill bara höra av mig. Skall bli lite bättre att kommentera.
  Det känns som att det har blivit roligt att blogga igen.
  Jag snappar då och då upp vad du skriver om böcker. Det ligger
  en hel lång lista på nattygsbordet med rubriken - MÅSTE LÄSA.
  Jag vet inte vad jag gör av min tid. Läser gör jag innan jag
  går och lägger mig. Men huvudsaken att man inte har tråkigt.
  Ha det bre.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 3. Livet, livet.
  Tittar ibland in hos dig och alltid hittar jag sådant som fångar mitt intresse och tränger sig in i mina tankar. Hoppas du har det bra och får möjlighet att besöka din vän.

  SvaraRadera