torsdag 3 mars 2011

5,5 milj kronor mer kräver Kungen till nästa årNu räcker det! Kungen begär 5,5 milj kronor mer i anslag till nästa år. Skälen är arbetet med bröllopet och att det behövs pengar till prins Daniels fortsatta utbildning. De senaste två åren har hovet fått 8 milj kronor mer för Victorias representation och upprustningen av Haga slott. Nu får det räcka!

Vad är det som säger att den nya generationen i kungafamiljen måste leva på samma sätt som tidigare. Här hade Victoria och Daniel möjlighet att välja en ny livsstil som skulle visa att de lever på 2000-talet. Eller är Daniel ett tillbehör, en marionett, som inte kan påverka någonting i sitt liv. Stackars man! De lever långt från  människors verklighet i Sverige.  Här talas det om utförsäkrade, fattiga, arbetslösa, sjuka varenda dag. Människor som kämpar för sin existens.

Behövs verkligen 5,5 milj till utbildningen av Daniel. Hans tal vid bröllopet visade att han har en god basutbildning.  Kungen, å andra sidan, klarar ju knappt av att hålla ett tal utan manus.

Privatisera kungahuset och låt dem få ersättning för utförda uppdrag. Låt Madeleine sjukanmäla sig som alla andra om hon inte orkar komma till en välgörenhetsfest.

5 kommentarer:

 1. Ja, vad säger man. Den som har hur mycket som helst vill bara ha mer.

  Önskar dig en fin fortsättning på dagen.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag kanske oxå ska begära mer pengar?Jag behöver kanske utbilda katten eller nåt? Det är skamligt att sådant här sker i ett Sverige där en del knappt har mat för dagen. Inte för att jag skulle vilja byta med dom, fy fasen för att stå där och se glad ut jämt...
  Ha det gött!

  SvaraRadera
 3. Försöker du pruta på anslagen? Jag läser att hovet begärt 5,5 miljoner extra. Stackarna!

  SvaraRadera
 4. Ja, själv skulle jag inte ha ngt emot att tjäna några tusenlappar extra ...

  SvaraRadera
 5. Nej, de pengarna kan vi lägga på något bättre. De kunde de väl valt någon färdigutbildad istället, det är så det brukar gå till i arbetslivet.

  SvaraRadera